Nedsat pris! Sten i det danske landskab Forstør
Kategorier / sektioner:

Sten i det danske landskab (Bog, Hardback)

Af: Per Smed

Forlag: Højers Forlag
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 271
Dato for udgivelse: 28-6-2016
Udgivelse: 4. udgave, 2016.
Redaktion: Henrik Højer Mikkelsen
ISBN-13: 9788792102430
Produkt type: Bog
Fotograf: Sven Madsen m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 4
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

215,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 278,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Per Smeds strandstensbog Sten i det danske landskab foreligger her i ny udgave på Højers Forlag i Aalborg.


Alle de stentyper, der er afbildet i bogen, kan samles op i Danmark. De er fragtet hertil fra store dele af Norden med isen i istiden. Da Skandinaviens geologi er meget afvekslende, kan man lære meget både om vore nabolande og om næsten hele faget geologi ved at bruge bogen. Det er forsøgt at bruge et alment forståeligt sprog med forklaring af fagord, sådan at bogen kan bruges i undervisning, f.eks. på lejrskoler og på strandstenskurser og ekskursioner.


Bogen er illustreret i farver hele vejen igennem, og stenbillederne er bedre og større end i de forrige udgaver. Der er afbildet i alt 162 stentyper, mange af dem med mere end ét foto. En del ´nye´ typer er medtaget, f.eks. typer, man ikke tidligere har været opmærksom på muligheden for at genkende som løse blokke. Desuden sjældnere typer, som samlere i de mange danske stenamatør-klubber kunne ønske medtaget. Mere end halvdelen af bogens fotos er fornyet, især ved bidrag fra den fremragende fotograf, ørelæge Sven Madsen, Skørping ved Aalborg. Adskillige andre ´stenelskere´ har også bidraget med fotos.   


De gamle udgavers kapitelinddeling er bibeholdt, så læsere vil kunne genkende bogen, selv om store dele af teksten er nyskrevet, især for at få nye resultater med. Forfatteren har bidraget til, at ledeblokke (dvs. sten, hvis oprindelige hjemsteder i Norden kan bestemmes) har fået en renæssance inden for istidsforskningen. De nye metoder beskrives i bogen på en måde, så de forhåbentlig kan bruges af alle.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sten i det danske landskab

Sten i det danske landskab