Stenansigter: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Stenansigter: roman (Bog, Hæftet)

Af: Martin Petersen

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 362
Dato for udgivelse: 12-5-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Oversætter: Silvana Nikolic
ISBN-13: 9788771285543
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Kort: Silvana Nikolic
Originaltitel: Stenansigter
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Stenansigter er en historisk roman, der er inspireret af og handler om danskernes invasion af Gotland i 1361 under den danske konge Valdemar Atterdag. En historie om middelalderens danske krigsimperialisme. Hovedpersonen Jakob Olavssøn er en yngre, dansk stenhugger, der har forladt sin hjemegn og er draget ud i verden for at få mulighed for at bruge sit kreative talent. Jakob har lige nået at skabe sig en karriere på Gotland og har fået en svensk kone og to børn, da danskernes angreb kommer. Pludselig står han over for det svære valg - er han dansk eller svensk? Hvor ligger hans loyalitet - i den barrikaderede by eller hos bønderne udenfor?   
 
Om forfatteren: Martin Petersen (f. 1950) debuterede 1987 med digtsamlingen Gennemblæst. Skriver i dag især ungdomsbøger og voksenromaner. Var i mange år lærer, indtil han i 1998 begyndte at skrive på fuld tid. Har 13 udgivelser bag sig, hvoraf de mest kendte er Indtoget i Kautokaino (2004) og Kongen, der sendte paven en fugl (2008). Historiske begivenheder og eksistentielle valgsituationer spiller ofte en stor rolle i Martin Petersens velresearchede bøger.   
 
Anmeldelser af Martin Petersens tidligere bøger 
Om Kongen der sendte paven en fugl:
»Med godt kendskab til tiden og en god historisk næsefornemmelse skriver forfatteren Martin Petersen en skikkelse frem af kød og blod«. 
 - Weekendavisen  
 
»Det er en flot skrevet roman, der gør fortiden yderst levende - ikke mindst ved brugen af nutid og korte, men meget præcise sætninger. Det er historieformidling, når det er allerbedst.«
 -Lektørudtalelse, Per Månson   
 
Om Indtoget i Kaotokeino :
»En historisk roman, som er virkelig, virkelig svær at lægge fra sig. Martin Pedersen skriver godt. Sproget er ofte vidunderligt poetisk og gennemtrængt af en vidt åben sans over for det største såvel som det mindste.«
 - Jyllandsposten

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Stenansigter: roman

Stenansigter: roman