Forstør
Kategorier / sektioner:

Storbyindianere (Bog, Hæftet)

Af: Jack Jönsson

Forlag: gopubli.sh
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 132
Dato for udgivelse: 11-11-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788792782953
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

169,90 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

DSB (Danmarks Socialistiske Befrielseshær) nedbrændte 17. september 1980 møbelvarehuset Cebra i Århus. Branden var blevet påsat ved at hælde benzin på indgangsdøren. Murene var overmalet med slagordet: DSB- attentat mod kapitalen.
DSB havde i månederne forinden i breve til pressen taget ansvaret for en række alvorlige brand-attentater i Århus området. Brandattentaterne var blevet indledt i begyndelsen af 1980, og toppede i første omgang i april, da de med benzin, forsøgte at sætte ild til den århusianske politimesters lejlighed. Nye attentater var blevet udført sidst på sommeren, nu under navnet Statsfjenderne. Det havde blandt andet ramt elektronikfabrikken Terma, der fremstillede dele til militærfly.
Attentatet mod Cebra var det sidste man hørte til bevægelsen, og bagmændene er aldrig blevet fundet. Om DSB og Statsfjenderne var de samme, er der uenighed om, men dem der færdedes i miljøet dengang, siger at det vat to forskellige grupperinger. Men som inspiration til bogen her, har jeg valgt at se dem som en gruppe. Bogen her er inspireret af deres historie, som den kunne have set ud, hvis de ikke var stoppet.
Historien er flyttet frem i tiden, da terrorisme må siges at være ligeså aktuelt i dag. Historien starter sidst i 2010 med de demonstrationer der på det tidspunkt foregik i Nyborg, der dog i modsætning til historien her, foregik stille og roligt. Der blev demonstreret imod at Karen Ellemann havde givet tilladelse til, at der fra Australien blev sejlet tusindvis af tromler med det ekstremt farlige giftstof Hexachlorbenzen (HCB).
HCB er et biprodukt fra fabrikation af plastik i 1960-70erne. Et gram kan forurene i milliard liter vand. Dette giftstof skulle så destrueres på KommuneKemi i Nyborg. Den første last skulle være på 2500 tons. Hvilket fik byens borgere op på barrikaderne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Storbyindianere

Storbyindianere