Nedsat pris! Sune, fyrstesøn og oprører Forstør
Kategorier / sektioner:

Sune, fyrstesøn og oprører (Bog, Hæftet)

Af: Jørgen Lindgreen

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 227
Dato for udgivelse: 8-6-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Simon Buchholtz
ISBN-13: 9788793328709
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sabine Sørensen
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
149,50 kr
epub
91,45 kr
zip_mp3
70,15 kr

149,50 kr

-24.5%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Palnatoke skød æblet af sin søns hoved i kongsgårdens hestefold, men drengen vendte sig om og bad om kongens beskyttelse. Han chokerede alle ved at fravælge sine forældre og bede om kongens beskyttelse.
Kong Haralds rådgivere sagde:
»Send drengen tilbage til forældrene, konge. Du har ikke brug for flere fjender end du allerede har.« - Fader Thomas af York, kong Haralds skriftefar.
«Du har givet dit kongelige ord, Harald. Det kan du ikke bryde, men vi må have drengen væk herfra.«
- Ingolf Arnesøn, leder af spiontjenesten.
Sune bliver sendt til et afsidesliggende høvdingesæde i riget. Her samler han en gruppe unge omkring sig. Frie og trælle i vikingetidens danske slavesamfund. Unge, der går deres egne veje.   
Uddrag af bogen:
Med et stødte færgen mod åbredden. Vi kunne gå i land. Pakhesten travede uden videre i forvejen op på land og videre op ad stien mod bakketoppen, som om den kendte vejen.
Vi andre tre fulgte tavse efter pakhesten. Vi standsede et øjeblik, for at Asger kunne slå ild med sit fyrstål og tænde håndlampen. Så gik vi videre.
Det var næsten blevet helt mørkt. Frygten begyndte at vokse i mig. Sæt nu dem fra Ørkil ventede på mig oppe i Hærulvs tomme hus. Trangen til at stikke i løb, ja, løbe for livet, uden jeg vidste hvorhen, voksede i mig. Frygten voksede mere og mere. Jeg følte mig helt alene i verden og måtte stoppe op et øjeblik og tørre sveden af panden. Hvad ville de to tjenestefolk forstå af det her, hvis jeg sagde det, som det var?
I det samme mærkede jeg en våd hundesnude, som forsøgte at åbne min knyttede hånd. Jeg fik tårer i øjnene ved det, men det gjorde ingenting, for nu vidste jeg, det ville lette. Frygten ville flyve sin vej igen.
Jeg var kommet til Odins Vi.   
Om forfatteren:
Jørgen Lindgreen er født i 1936 i Odense og kontoruddannet. Aktiv på den politiske venstrefløj fra fjortenårsalderen. Senere folketingskandidat og værftsarbejder, korrekturlæser, ansat ved telegrafvæsenet og oplæser i Odense kommunes ældreverden. Har gennem 30 år arbejdet for sin søns og andre autisters rettigheder i samfundet. Leder Munkebo-Lillescene, en modelteatergruppe, der spiller forestillinger på det lokale bibliotek.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sune, fyrstesøn og oprører

Sune, fyrstesøn og oprører