Nedsat pris! Svaret er ja: Kierkegaard som parforholdets fyrtårn
Kategorier / sektioner:

Svaret er ja: Kierkegaard som parforholdets fyrtårn (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Ole Aagaard Olsen

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 251
Dato for udgivelse: 11-5-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Nichlas Jacobsen
ISBN-13: 9788793328105
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Therese Buch-Andersen - Omslagsillustrator: Sarah Høi
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1
Formater / udgaver
172,90 kr
207,50 kr

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Er du kæreste med din partner? Det bør du være, hvis dit forhold skal have en fremtid. Kærester er man, når kærlighed, sex og venskab gå op i en højere enhed. Hvis en af de tre ting mangler, så er der stor risiko for, at parforholdet misudvikler sig og i sidste ende dør.
I dag er kærligheden under pres, fordi vores udgangspunkt mange gange er: ´Hvad med mig?´ Den anden er ikke længere det primære i parforholdet, fordi vi typisk har mere fokus på vores egne ønsker og behov. Men kærlighed er ikke selvgratifikation, det er opofrelse, evnen til at tilsidesætte sig selv for at gøre den anden lykkelig. Denne bog er derfor et bud på at nytænke parforholdet i overensstemmelse med nutidens kærlighedsdilemma: Hvordan får begge parter deres ønsker og behov opfyldt, uden at parforholdet overbelastes?
Svaret kan vi finde hos Søren Kierkegaard og hans begreb om næstekærlighed, som i dag understøttes af neuropsykologien. Den kærlighed er ikke altid nem, og derfor er denne bog også lagt an som en mental træningsbog, der kan hjælpe dig til at blive en bedre og mere rummelig kæreste.
Uddrag af bogen
Forståelse og empati er godt. Det er rigtig godt for parforholdet, men det er en hårfin balance. Mange gange har jeg set, at forståelsen og empatien misbruges til at tyrannisere den anden med. "Når nu du ved, hvor slemt det er for mig, at du går til julefrokost, og når nu du ved, at min far tog sit eget liv på grund af min mors mange affærer, så burde du altså tage lidt større hensyn og lade være med at gå til julefrokost." Energien, han siger det med, er ynk og vrede, og han viser meget tydeligt sin frygt, skiftevis opblussende vrede (Kamp) og ynkelig resignerende passivitet (Frys). Han gør sin frygt til et våben, og hvis hun så også går i Kamp, Flugt og Frys, hvis hun vredt og trodsigt tager af sted, eller hvis hun bliver hjemme i behagesyge, så går hun ikke bare glip af en julefrokost. Hun fastholder og forstærker også hans dårlige side. Hun forværrer hans begrænsende og overdrevne skræk for hendes byture.     
Om forfatteren
Ole Aagaard Olsen (f. 1955) er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet, certificeret parterapeut godkendt af Dansk Psykolog Forening og har sin egen praksis i Aarhus. Han arbejder desuden med mentaltræning af sportsfolk og er tilknyttet det danske bokselandshold.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Svaret er ja: Kierkegaard som parforholdets fyrtårn

Svaret er ja: Kierkegaard som parforholdets fyrtårn