Nedsat pris! Sygepleje 2 Forstør
Kategorier / sektioner:

Sygepleje 2 (Bog, Hæftet)

Forlag: Gad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sosu care - Social- og sundhedsassistenter
Sideantal: 385
Dato for udgivelse: 27-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Kirsten Kiel Nielsen, Jeanne König Josefsen
ISBN-13: 9788712047506
Produkt type: Bog
Bidragyder: Helle Bischoff m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Tegner: Dines Jensen m.fl.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 1-2 uger.

365,40 kr

-13%

Vejl. pris: 420,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Mængderabat

Antal Ny stk. pris Du sparer (i forhold til vejl.)
10 361,20 kr Op til 588,00 kr
20 357,00 kr Op til 1.260,00 kr

Beskrivelse

Sygepleje 2 indgår i Sosu Care-serien til social- og sundhedsassistenter og er grundigt gennemskrevet efter den nyeste uddannelsesordning i 2013. 

Del 1: Generel sygepleje

Som det første i bogen har kapitlet om etik en central placering. Her arbejder eleven med vigtige emner som menneskesyn, selvbestemmelse, respekt og magt. De mest grundlæggende teorier om sygepleje gennemgås i kapitlet 'Sygeplejeteorier'. Det drejer sig om klassiske teorier, som fortsat er aktuelle i plejen, og som har dannet fundamentet for udvikling af faget.

Kapitlet ´Den grundlæggende sygepleje´ kæder sygeplejeteorierne om menneskets grundlæggende behov sammen med sygeplejefaglige handlinger om personlig pleje.  

Der er to nye kapitler, som handler om sygepleje ved søvn og hvile samt smerter.  

Inden social- og sundhedsassistenteleven møder praksis, kan det være en fordel at kende de forskellige plejeformer i praksis. Samtidig gennemgår kapitlet 'Plejeformer og organisering af arbejdet' også fordele og ulemper ved de forskellige plejeformer og ved it-dokumentation af plejen.  

Del 2: Specifik sygepleje

Anden del gennemgår sygeplejen hos borgere og patienter med sygdomme i organsystemerne. Opdelingen i organsystemer stemmer overens med hospitalernes specialeopdelinger og er med til at skabe genkendelighed hos de studerende. Denne del af bogen kan med fordel læses parallelt med Somatisk sygdomslære og farmakologi 2, da de to bøgers kapitler om de forskellige organsystemer supplerer hinanden og kommer i samme rækkefølge. Det sygeplejeassistenten skal varetage bliver fremover mere specialiseret, og bogen gennemgår både steril teknik ved sårpleje og ved anlæggelse af venflon og kateter. Nedlæggelse af ernæringssonde gennemgår bogen også. I kapitlet 'Bevægeapparatet' finder læseren et eksempel på det accelererede patientforløb, der skal sikre patienten høj kvalitet under indlæggelsen.  

Del 2 slutter med et kapitel om palliation, som er et område, hvor social- og sundhedsassistenten i højere grad end tidligere skal kunne bidrage med sine kompetencer.

Praktikken indgår naturligt i bogen. De mange cases, billeder fra praksis, praktikøvelser og refleksionsrum undervejs er tænkt som en hjælp til, at eleverne indøver en refleksiv praksis.

Fagudtryk er markeret med kursiv i teksten og forklares i margin undervejs i bogen.  

Til bogen hører en onlinebog med indbygget lydbog og ekstra materialer. Onlinebogen aktiveres ved en kode på bogens første side. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sygepleje 2

Sygepleje 2