Nedsat pris! Syn på mad og drikke i 1800-tallet Forstør
Kategorier / sektioner:

Syn på mad og drikke i 1800-tallet (Bog, Hæftet)

Af: Ole Hyldtoft

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 296
Dato for udgivelse: 2-7-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Redaktion: Ole Hyldtoft
ISBN-13: 9788763532648
Produkt type: Bog
Bidragyder: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard, Peter Scholliers
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

230,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 298,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie.
Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger - fx Madam Mangors og Louise Nimbs - blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen.
Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet »Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser«. Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Syn på mad og drikke i 1800-tallet

Syn på mad og drikke i 1800-tallet