Systematisk refleksion i pædagogisk praksis: Nye handlemuligheder og bedre trivsel (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Søren Fisker

Forlag: Dafolo
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771605211
Udgave: 1. (25-01-2017)
Oplag: 1. (25-01-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Serie: Læring i dagtilbud
Indbinding: Paperback
Sideantal: 154
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Pædagogisk personale oplever jævnligt at have børn i institutionen, som udfordrer, giver bekymringer og har en begrænset trivsel. Det kan eksempelvis være børn, som ofte slår, bider, skubber eller græder. Det kan også være børn, hvor personalet oplever, at de har svært ved at fordybe sig eller har svært ved, at der bliver stillet krav, børn med mange konflikter eller begrænsede legerelationer. Alt fra mindre bekymringer til de 'tunge sager'. Hvordan hjælper vi barnet til en bedre trivsel? 
Dette er den første bog, der på en praksisnær og inspirerende måde går i dybden med, hvordan pædagogisk personale gennem en systematisk refleksionsproces effektivt finder nye forståelser for og enkle handlemuligheder til at hjælpe barnet i trivselsvanskeligheder. Bogen giver helt konkrete metoder og analyseværktøjer, der understøttes af illustrative eksempler fra mere end 25 refleksionsprocesser med stueteam i dagtilbud over hele landet. Et særskilt kapitel beskriver to cases, hvor man følger hele refleksionsprocessen fra stueteamets indledende bekymringer til, hvordan det efterfølgende går for barnet. 
Systematisk refleksion giver pædagogisk personale mulighed for at få sat deres faglighed i spil på en meningsfuld måde. Ud over at hjælpe det enkelte barn giver bogen væsentlig inspiration til alle dem, der er optaget af inklusion, gode læringsmiljøer, tidlig opsporing, faglig ledelse og styrkelsen af professionelle læringsfællesskaber. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Systematisk refleksion i pædagogisk praksis: Nye handlemuligheder og bedre trivsel

Systematisk refleksion i pædagogisk praksis: Nye handlemuligheder og bedre trivsel