Nedsat pris! Tango Forstør
Kategorier / sektioner:

Tango (Bog, Hardback)

Af: Hugo Pratt

Forlag: Faraos Cigarer
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Serietitel: Corto Maltese - En Hugo Pratt klassiker
Sideantal: 87
Dato for udgivelse: 6-3-2013
Udgivelse: 2. udgave, 2013.
Oversætter: Lorens Juul Madsen
Redaktion: Christopher Ouzman
ISBN-13: 9788792808608
Produkt type: Bog
Forord: Juan Antonio de Blas; Hugo Pratt; Christopher Ouzman
Illustrationsangivelser: alle ill. (nogle i farver)
Tegner: Hugo Pratt
Originaltitel: Tango
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Italiensk
Udgave: 2
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

267,95 kr

-13%

Vejl. pris: 308,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Så er den brave sømand, Corto Maltese, igen nyhedsaktuel. Denne gang er Corto I Argentina og det var et land som stod cosmopolitten Hugo Pratt meget nær.
Han boede i Bounos Aires, hvor han selvfølgelig mødte flotte kvinder og lærte at elske tangoen, noget som han egentlig lå ham fjernt, da han ifølge sig selv anså musikken for at være al for melankolsk.
Historien er en krydret blanding af fiktion og virkelighed, hvor læseren som altid efterlades med en del flere spørgsmål end svar. Forordet indeholder lidt om Argentinas historie og dens tvivlsomme flirten med højre populisme og hvordan Tangoens hænger uløseligt sammen Argentinas historie på godt og ondt.
Handlingen:
Corto ankommer til Argentina for at finde en veninde der er forsvundet... Inden længe viser det sig, hun er dræbt og Corto bliver pludselig det nye mål, da han insistere på at stille spørgsmål om organisationer der ønsker anonymitet...
Hugo Pratt blev født i 1927 i Rimini, Italien, men han voksede op i Venedig. Hans farfar, Joseph, var englænder og morfaderen var Marrano-jøde. Med andre ord var Corto Malteses fader født som en kosmopolit.
Da Hugo Pratt blev fjorten, flyttede familien til Etiopien. Som led i bestræbelserne på at få et ´Pax Romanum´ havde Mussolini erklæret de allierede krig i Afrika, og Hugo Pratts fader, der var fascist, så en karrieremulighed i Abyssinien, som dengang var en italiensk koloni.
For Hugo Pratt blev det en mulighed for at opleve mangfoldigheden, og det endte som en kærlighedserklæring til det afrikanske kontinent. I 1943 dør faderen, og den italienske krigslykke vender, men for Hugo Pratt bliver det en ny chance, og han bliver oversætter for de allierede i 1944.
I 1949 flyttede Hugo Pratt til Argentina, hvor han levede i 13 år. Hans eventyr med Sydamerika må dog slutte grundet økonomi. I 1967 laver han de første sider af Corto Maltese-historien Balladen om det fordømte hav. Dette bliver hans vendepunkt, og herefter tager hans karriere kometagtig fart. Han døde i Schweiz den 20. august 1995 som følge af en ondartet mavekræft.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tango

Tango