Nedsat pris! Terrorisme på tværs: civilsamfundets mørke side Forstør
Kategorier / sektioner:

Terrorisme på tværs: civilsamfundets mørke side (Bog, Hæftet)

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: His2rie
Sideantal: 120
Dato for udgivelse: 9-5-2016
Udgivelse: 3. udgave, 2016.
Medforfattere: Birthe Hansen, Carsten Jensen
ISBN-13: 9788771185966
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

129,65 kr

-13%

Vejl. pris: 149,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En fuldt opdateret og revideret udgave af bestselleren, der medtager udviklingen inden for civil terrorisme frem til årsskriftet 2015-2016.
Bogen beskriver de historiske forudsætninger for terrorisme og trækker både en kronologisk og en tematisk linje gennem terrorismens historie i det 20. og 21. århundrede. Bogen skelner mellem og definerer de forskelige former for terrorisme og deres særlige træk.
Bogens forfattere definerer terrorisme som »civiles uforudsigelige vold mod ikke-kæmpende personer for et politisk formål«, og de rejser i bogen spørgsmålene:
  • Hvorfor opstår terrorisme?
  • Hvordan har de historiske forhold ændret sig, så terrorismen i dag fremtræder mere kraftfuldt og intenst end tidligere?
Bogen skelner mellem og definerer begreber som folkemord, statsterrorisme, massemord, borgerkrig og frihedskamp. Og den beskriver forskellige former for terrorisme og disses særlige træk: nationalistisk, politisk, religiøs, international pressions- og enkeltsagsterrorisme.
Hvert kapitel slutter af med et dilemma til videre diskussion i klassen samt en række arbejdsspørgsmål, der både relaterer til bogens kapitler og opfordrer til perspektiveringer af emnet.
Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere.
Birthe Hansen er ansat ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Carsten Jensen er ph.d. i Statskundskab og arbejder med demokratisering, væbnet konflikt og mlitær i Mellemøsten. Han har skrevet flere bøger om mellemøsten, terrorisme og international politik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Terrorisme på tværs: civilsamfundets mørke side

Terrorisme på tværs: civilsamfundets mørke side