Thomas Mann: digtning og tankeverden (Bog, Hæftet)

Af: Børge Kristiansen

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 651
Dato for udgivelse: 10-6-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788771281194
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

På eget lager, 1-2 hverdage

1 Enhed

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
110,95 kr
epub
55,00 kr

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den store tyske forfatter, Thomas Mann (1875-1955) blev født i en rig købmandsfamilie i Lübeck. Han slog massivt igennem med sin første roman Huset Buddenbrook fra 1901, som trækker på hans egen families historie. Han skrev verdenslitterære værker som Trolddomsbjerget og Døden i Venedig. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1929.
I Børge Christiansens bog Thomas Mann er udgangspunktet for Thomas Manns forfatterskab Nietzsches nihilismediagnose. Tabet af de kristne trossandheder placerer Thomas Mann i en historisk tærskelsituation, hvor han bag sig kun har værditomrummet efter opløsningen af den kristne tilværelsesforklaring og foran sig kun den abstrakte uendelighed. Han befinder sig i friheden fra konkrete orienteringssystemer og bliver derfor til den, i filosofisk forstand, uvidende der kun ved, at han intet kan vide, eftersom intet lader sig begrunde absolut.
Mennesket er ifølge Thomas Mann ikke et autonomt væsen, der formår at sætte grænser og respektere disse, men i friheden fra tager den driftsdominerede natur magten fra fornuften, bryder med den civiliserede adfærds normativitet og forvandler civilisation til dionysisk barbari.
Dette udvikles og perspektiveres underinddragelse af figurfremstillingen, frihedsbegrebet, civilisationsforståelsen, tids-, kultur- og historieopfattelsen i hele forfatterskabet samt gennem entekstnær analyse og fortolkning af Den lille hr. Friedemann, Gladius Dei, Tristan, Tonio Kröger, Døden i Venedig, Loven og Trolddomsbjerget.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Thomas Mann: digtning og tankeverden

Thomas Mann: digtning og tankeverden

Kunder, der købte denne vare, købte også