Thyborøn-fæstningen - og Skildpaddespionen: Agger Tange, Helligsø, Harboøre Tange, Langerhuse, Tørring, Lemvig, Rom Flyveplads og Oddesundbroen Forstør
Kategorier / sektioner:

Thyborøn-fæstningen - og Skildpaddespionen: Agger Tange, Helligsø, Harboøre Tange, Langerhuse, Tørring, Lemvig, Rom Flyveplads og Oddesundbroen (Bog, Hæftet)

Af: Peter Nyholm Anthonisen

Forlag: Bollerup Boghandel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 96
Dato for udgivelse: 6-6-2001
Udgivelse: 1. udgave, 2001.
ISBN-13: 9788789155524
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2001
Første udgivelsesår: 2001
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Nu er den her. Bogen om Thyborøn-fæstningen, der er et af de største og mest interessante fæstningsanlæg i Danmark. Med sine 66 store bunkere, de mange kanoner og radar havde fæstningen til formål at forsvare indsejlin-gen til Limfjorden og forsvare sig mod andre allierede angreb og overflyvninger.
Bogen omtaler desuden de militære anlæg på Agger Tange, Harboøre Tange, Rom Flyveplads, Helligsø, Langerhuse, Tørring, de under-jordiske anlæg ved Lemvig og de mange bunkers ved Oddesundbroen. Her er beskrivelsen af de mange anlæg med 130 fotos og forklarende kort, så det er muligt med bogen i hånden at gå spændende rundture i områderne.
Bogen indeholder en del ikke tidligere offentliggjorte tophemmelige danske og tyske papirer med beskrivende tegninger og kort. Desuden mange fotos taget i hemme-lighed under krigen.
Vi hører her hele historien om den danske arkitekt, kaldet Skildpaddespionen, hvis spionage i Thyborønfæstningen betegnes som det mest nøjagtige og omfattende spionarbejde under 2.Verdenskrig i hele Europa. ´Skildpaddespionens´ informationer til de allierede med mange nøjagtige snittegninger, kort og beskrivelser af de camouflerede militære anlæg (som her i Thyborøn var helt anderledes end i resten af Atlantvolden) er uden sidestykke i beretningen om Danmark under besættelsen.
Bogen indgår i serien: ´Atlantvolden ved Ringkøbing´ og . . . . . ´Hanstholm-Fæstningen´.
Udkommer også i en tysk oversættelse.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Thyborøn-fæstningen - og Skildpaddespionen: Agger Tange, Helligsø, Harboøre Tange, Langerhuse, Tørring, Lemvig, Rom Flyveplads og Oddesundbroen

Thyborøn-fæstningen - og Skildpaddespionen: Agger Tange, Helligsø, Harboøre Tange, Langerhuse, Tørring, Lemvig, Rom Flyveplads og Oddesundbroen