Tid til forundring: en debatbog om den borgerlige kulturkamp Forstør
Kategorier / sektioner:

Tid til forundring: en debatbog om den borgerlige kulturkamp (Bog, Hæftet)

Af: Klaus Rothstein

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 194
Dato for udgivelse: 29-4-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Illustrator: Per Christiansen
Redaktion: Claus Clausen
ISBN-13: 9788779731301
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

79,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Da statsminister Anders Fogh Rasmussen blæste til værdikamp og den danske kulturdebats barometer gik fra godt vejr til storm på ti sekunder tog alle det for gode varer at netop værdierne satte skel mellem de uenige danskere. Men hvad nu hvis det slet ikke er så sandt som det lyder? Hvad hvis danskernes værdier er forbløffende konsistente - og at det derimod er holdningerne kampen gælder?
Tid til forundring giver et personligt signalement af samfundsdebatten efter det regeringsskifte der blev en realitet under Venstres slogan "Tid til forandring". Bogen er et indlæg i den omfattende debat om kulturradikalismen som er blevet kritikernes bekvemme samlekasse for alt fra stalinisme til humanisme.
Klaus Rothstein efterlyser en genoplivning af kulturradikalismen som en tværpolitisk "reformbevægelse" der kan tage det kritiske opgør med det bestandige krav om danskhed og Dansk Folkepartis ideologiske afvisning af menneskerettigheder og humanisme som menneskelig selvforgudelse og afgudsdyrkelse. Et godt sted at begynde er ifølge Rothstein et glemt og overset liberalt motto: Frisind er andet og mere end frisind blandt ligesindede.
Klaus Rothstein f. 1964. Har bl.a. skrevet essaysamlingerne "Kvinde på Dronning Louises Bro" og "Frisk fisk til inkaen". Litteraturkritiker og kommentator ved Weekendavisen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tid til forundring: en debatbog om den borgerlige kulturkamp

Tid til forundring: en debatbog om den borgerlige kulturkamp