Nedsat pris! Tik: roman
Kategorier / sektioner:

Tik: roman (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Adriaan van Dis

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 215
Dato for udgivelse: 2-3-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Birthe Lundsgaard
ISBN-13: 9788779734937
Produkt type: Bog
Originaltitel: Tikkop
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Hollandsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Adriaan van Dis (f. 1946) er en af sin generations største forfattere i Holland. Han debuterede med romanen Nathan Sid, historien om en dreng, som vokser op mellem to kulturer - det paradisiske men koloniale Indonesien og det grå, triste Holland. Van Dis er i det hele taget i sit forfatterskab optaget af kultursammenstød. Tik er hans niende roman. På dansk er tidligere udkommet romanerne Huset i klitterne (1996) og Vandreren (2008). 
Sydafrika 40 år efter apartheid-regimets fald. Mulder - en hollænder i 50-årsalderen - er tilbage i det land, der er en del af hans historie og den mand han engang var. En gammel ven har inviteret ham til at komme og lære det nye Sydafrika at kende - se hvad der var blevet af deres fælles drøm.
De var begge involveret i kampen mod Apartheid-styret i 1970´erne. En tid, hvor der var plads til idealisme - og til romantik. Mulder forelskede sig i den smukke aktivist Catherine, som blev arresteret og sendt i fængsel. Han rejste tilbage til Europa - så hende aldrig siden.
40 år efter er Sydafrika meget anderledes, men fattigdom, en følelse af utryghed og en mangel på fælles forståelse tager til. De rige hvide har trukket sig tilbage til skarpt bevogtede boligområder; fiskerlandsbyen nedenfor er beboet af fattige sorte og deres desillusionerede misbrugerbørn.
Hendrik er et af dem. Han er en faderløs dreng og afhængig af det stof, som de lokale kalder ´tik´. Mulder finder ham på gaden med en brækket arm og bringer ham på hospitalet. Sammen med Donald udvikler Mulder et brændende behov: De to gamle venner vil genopleve de idealer, de engang kæmpede for, de vil tage sig af den fortabte dreng, gøre ham ´clean´. Det ender galt.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tik: roman

Tik: roman