Nedsat pris! Til syvende og sidst: Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient
Kategorier / sektioner:

Til syvende og sidst: Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Jens Bruun Kofoed

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763543392
Udgave: 1. (17-04-2015)
Oplag: 1. (17-04-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 405
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Der er få tekster i verdenslitteraturen, der har haft en så lang og omskiftelig virkningshistorie som den såkaldte Urhistorie i 1. Mosebog, kapitel 1-11. Som grundtekst for både jøder, kristne og muslimer har den op gennem århundrederne haft normativ betydning for milliarder af menneskers gudsbillede og virkelighedsforståelse, og den er stadig i begyndelsen af det 21. århundrede en grundtekst i den vestlige kultur. 
I skandinavisk sammenhæng er skabelsesberetningerne obligatorisk pensum for undervisningen i kristendom og religion på alle niveauer i uddannelsessystemet. Det stigende offentlige krav om vidensdeling har de seneste årtier – i form af publicering af arkæologiske fund og forskningsresultater – bragt omfattende ny viden for dagen og ændret afgørende på vores forståelse af den kultur, som teksterne blev til i. 
Meget af dette materiale gøres i bogen Til syvende og sidst tilgængeligt for første gang inden for det skandinaviske sprogområde, således at læseren bliver bedre i stand til at forstå teksterne, og underviseren bliver bedre udrustet til at gøre dem tilgængelige for studerendes og elevers selvrefleksion og personlige dannelse. 
Jens Bruun Kofoed, ph.d., er professor i Gamle Testamente på Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Oslo. Har tidligere udgivet bl.a. Text and History. Historiography and the Study of the Biblical Text, Eisenbrauns 2005.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Til syvende og sidst: Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient

Til syvende og sidst: Skabelse, tempel og hvile i Biblen og den gamle Orient