Tilbage til rue Darwin: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Tilbage til rue Darwin: roman (Bog, Indbundet)

Af: Boualem Sansal

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 209
Dato for udgivelse: 8-11-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Oversætter: Lars Bonnevie
ISBN-13: 9788771411331
Produkt type: Bog
Originaltitel: Rue Darwin
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

331,90 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ny roman af Boualem Sansal Tilbage til rue Darwin er Sansals mest personlige bog hidtil og trækker tråde fra Algeriet i 1950´erne til i dag.    
Hovedpersonen i Tilbage til rue Darwin er Yazid. Efter sin mors død beslutter han at vende tilbage til sin barndoms gade, rue Darwin, i Algiers fattige Belcourt-kvarter. Han vil have klarhed over sin egen og sin families fortid: Tiden er inde til at ´grave de døde op og se dem lige i ansigtet´.
På sin pilgrimstur tilbage til rue Darwin mindes han også de første år af sit liv på bedstemor Djédas bordel. - En verden af erotiske møder og sørgelige skæbner, af plejebørn, hemmeligheder og aborter, som Djéda bestyrer, mens hun som overhoved for en af Nordafrikas mægtigste klaner kontrollerer anliggender langt ud over Algeriets grænser.  
Et nyt kapitel begynder, da Yazids far dør, og han som otteårig sendes ind til Algier, ind til rue Darwin. Her vokser han op med sin mor, sine fem halvsøskende, der siden spredes for alle vinde, og - som en skygge - moderens veninde, Farroudja, som Yazid nu årtier senere må opsøge for at opklare sin families fortielser. Undervejs væver Yazid sin søgen ind og ud af Algeriets historie, og hans beretning bliver en seismografisk afdækning af et land ødelagt og forvandlet af borgerkrige og terrorisme, korruption og kolonistyre, fattigdom og fanatisme.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tilbage til rue Darwin: roman

Tilbage til rue Darwin: roman