Nedsat pris! Timebog Forstør
Kategorier / sektioner:

Timebog (Bog, Indbundet)

Af: Palle Nielsen

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Flere sprog
Sideantal: 368
Dato for udgivelse: 21-8-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Udgiver: Jytte Rex
Oversætter: Allan Hilton
ISBN-13: 9788702046991
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Mette Mourier
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Paralleltitel: Hour book
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

368,15 kr

-22.5%

Vejl. pris: 475,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I Jytte Rex´ portræt af kunstneren Palle Nielsen (1920-2000) bliver hans forskellige livstemaer for første gang sat i relation til hinanden og afdækker dermed nye sider af og mindre kendte sammenhænge i Palle Nielsens samlede værk. Han har både i skrift og i sit billedkunstneriske arbejde udforsket det "sorte lys og det hvide mørke" - som han selv kaldte det. Og det er netop forholdet mellem lys og skygge, der kendetegner hans billeder, hvad enten det gælder hans billeder af mennesker, træer, byer, store kuppelformede bygninger eller sammenstyrtende tårne. Der er en "stilhed før stormen-stemning" i Palle Nielsens billeder, der kan være spændt ud mellem et steds mystisk hvilende skønhed og dets udefinerbare underliggende eksplosive ansats til vold. Byer og mennesker har indgået hemmelighedsfulde alliancer med hinanden. Et enkelt billede kan stå og vibrere med en næsten uudholdelig spænding, som kan minde om scener i en film af Alfred Hitchcock. Gådefulde indre tilstande - som udtryk for det menneskelige sinds både opbyggende og dæmonisk dobbelttydige forhold til begivenheder i verden - indgår i billederne som afspejlinger af menneskesindets skyggesider.
Ikke alene i Danmark markerede Palle Nielsen sig som en af de væsentligste pejlere af tidsånden gennem mere end et halvt århundrede, hans værker har også vakt genklang i udlandet. Derfor har denne bog både danske og engelske tekster (de engelske vil findes bagest i bogen).
Filminstruktøren Jytte Rex lavede i 2002 portrætfilmen Palle Nielsen - mig skal intet fattes. Det er arbejdet med dette projekt, der har givet Jytte Rex lyst til at arbejde med Palle Nielsens samlede værk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Timebog

Timebog