Tjenestepigen Mollie Forstør
Kategorier / sektioner:

Tjenestepigen Mollie (Bog, Hardback)

Af: Benny Søhave Sørensen

Forlag: Turbine
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 76
Dato for udgivelse: 2-5-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Illustrator: Benny Søhave Sørensen
ISBN-13: 9788740609639
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: alle ill. i farver
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

119,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Mollie er en fattig pige, der i år 1910 knokler som tjenestepige i fabrikant Erdmans store palæ. Arbejdet er hårdt, menikke uden oplevelser og små lyspunkter.


I den smukt illustrerede fortælling Tjenestepigen Mollie følger vi en dag iden 9-årige bryggerspige Mollies liv. Arbejdsdagen starter tidligt. Som den nederste i hierakiet skal Mollie tænde op i det store komfur og lave morgengrød til alle de andre tjenestefolk. Vi følger også Mollie, mens hun vasker op, vasker tøj, plukker en gås og skræller kartofler. Herskabet får fine gæster til aftensmad, og Mollie får sig en dejlig overraskelse, inden hun sent om aftenen endelig kan gå i seng.


Tjenestepigen Mollie giver et godt indblik i, hvor hårdt det kunne være at være barn for over 100 år siden. Bogen er rigt illustreret oggiver et troværdigt tidsbillede af samfundsforhold i starten af 1900-tallet. Bogen er delt op i kortere kapitler, og de mange illustrationer gør, at den vil være mulig at læse selv for mange børn. Bagerst i bogen er en illustreret ordliste, hvor ord som gruekedel, skudsmål, fabrikant og automobil forklares nærmere.


Benny Søhave Sørensen har studeret ved The Drawing Academy og The Animation Workshop i Viborg. Han fortæller om sit arbejde med bogen:  


Jeg valgte, at historien skulle foregå i 1910, fordi det både samfundsmæssigt og teknologisk var et tidspunkt, hvor man stod på tærsklen til nogle store forandringer: Elektricitet og automobiler, der i dag gennemsyrer vores hverdag,var så småt ved at dukke op i samfundet, arbejderne var allerede i slutningen af det forgående århundrede begyndt at blive organiserede og forlangte bedre forhold, og mange havde en positiv forventning til fremtiden i perioden før første verdenskrig.


Jeg har haft en masse sjove oplevelser med at lave research til bogen og blandt andet besøgt Tyende Museet på Skovsgård, Den Gamle By i Århus og andre museer samt gået på opdagelse i biblioteket og på internettet for at finde oplysninger om perioden. Detaljer som uniformer, tøj, det brændefyrede komfur, et automobil og meget andet har en god portion research bag sig.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tjenestepigen Mollie

Tjenestepigen Mollie