Toldbygninger på Bornholm

9788787796422

3-8 hverdage

168,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Historien om de bornholmske toldbygninger afspejler erhvervsudviklingen på øen og Bornholms historie, de på væsentlige punkter adskiller sig fra det øvrige Danmarks historie.

I forhold til det øvrige land var der mange toldbygninger på Bornholm. I 1851 var således 12 % af provinsens toldsteder beliggende på Bornholm, mens kun 3,5 % af de ansatte gjorde tjeneste her.

Indtil 1841 var toldvæsenet samlet i Rønne, bortset fra at der i 1805 var blevet ansat en klaringsbetjenti Nexø. I 1841 blev der oprettet selvstændige toldtseder i Hasle, Sandvig-Allingem Gudhjem og Svaneke ligesom Nexø fik samme status.

I takt med erhvervsudviklingen og den teknologiske udvikling blev der stadig færre toldsteder på øen. Indførelsen af momsen i 1967 medførte omfattende strukturændringer og store personlaerokeringer i hele Danmark og bevirkede, at toldvæsenet på Bornholm atter blev samlet i Rønne. Som det eneste sted i landet benyttes den moderniserede toldkammerbygning fra 1897 med senere tilbygninger fortsat af toldvæsenet, som nu hedder SKAT.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Toldbygninger på Bornholm

Toldbygninger på Bornholm