Tom Ripley under vand: kriminalroman Forstør
Kategorier / sektioner:

Tom Ripley under vand: kriminalroman (Bog, Hæftet)

Af: Patricia Highsmith

Forlag: Rosenkilde
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 357
Dato for udgivelse: 25-5-2010
Udgivelse: 4. udgave, 2010.
Oversætter: Mogens Wenzel Andreasen
ISBN-13: 9788792503152
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Nete Banke
Originaltitel: Ripley under water
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 1991
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 4
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ripley har trukket sig tilbage fra kriminalitet og koncentrerer sig om haven, hobbies og konen Heloise på slottet i Frankrig. Men midt i idyllen må han forholde sig til en irriterende amerikaner, der kender Ripleys fortid, og er opsat på at afsløre ham.
Patricia Highsmiths legendariske forfatterskab genlanceres hermed endelig på dansk. Patricia Highsmith stod med serien om Tom Ripley for et nybrud i krimigenren og hendes skarpe psykologiske portrætter er enestående.
Af serien på fem bøger er 3 filmatiseret - et par af dem endda flere gange. ´Ripleys talent´ blev filmatiseret første gang i 1960 og senest i 1999 med Matt Damon, Gwyneth Paltrow og Jude Law i hovedrollerne. ´Tom Ripleys spil´ er filmatiseret i 1977 af Wim Wenders med Dennis Hopper som ´Der Amerikanische Freund´. Og igen så sent som 2002 hvor John Malkovich på mesterlig vis portrætterer den aldrende, morderiske og amoralske charmør Tom Ripley.
Flere af bøgerne er tidligere udgivet på dansk, senest for mere end 10 år siden, men det er første gang Drengen der fulgte Ripley udkommer på dansk.
Tom Ripley under vand foreligger også i ny oversættelse.

Patricia Highsmith 1921 - 1995, amerikansk forfatter. Ud over den anmelderroste serie om Tom Ripley har hun skrevet mange romaner der også ofte er makabre, satiriske og fyldt med sort humor. Hun er en del af den eksistentialistiske tradition og hendes egne favoritforfattere talte Kafka, Conrad og Dostoevsky. Patricia Highsmith modtog mange hædersbevisninger og for Mr. Ripleys talent blev hun nomineret til Edgar Award for bedste roman og hun vandt i 1957 Grand Prix de Litterature Policiere for samme.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tom Ripley under vand: kriminalroman

Tom Ripley under vand: kriminalroman