Tom Ripleys protegé: kriminalroman Forstør
Kategorier / sektioner:

Tom Ripleys protegé: kriminalroman (Bog, Hæftet)

Af: Patricia Highsmith

Forlag: Rosenkilde
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 386
Dato for udgivelse: 25-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Jonathan Kobylecki
ISBN-13: 9788792503145
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Nete Banke
Originaltitel: The boy who followed Ripley
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det er første gang denne Ripley-bog er oversat til dansk. En ung fan, der er bekendt med Ripleys metoder, finder frem til ham. Modstræbende oplærer og forfiner Ripley den unge mand, der dog i modsætning til Ripley får moralske skrupler.
Patricia Highsmiths legendariske forfatterskab genlanceres hermed endelig på dansk. Patricia Highsmith stod med serien om Tom Ripley for et nybrud i krimigenren og hendes skarpe psykologiske portrætter er enestående. Af serien på fem bøger er 3 filmatiseret - et par af dem endda flere gange. ´Ripleys talent´ blev filmatiseret første gang i 1960 og senest i 1999 med Matt Damon, Gwyneth Paltrow og Jude Law i hovedrollerne. ´Tom Ripleys spil´ er filmatiseret i 1977 af Wim Wenders med Dennis Hopper som ´Der Amerikanische Freund´. Og igen så sent som 2002 hvor John Malkovich på mesterlig vis portrætterer den aldrende, morderiske og amoralske charmør Tom Ripley. Flere af bøgerne er tidligere udgivet på dansk, senest for mere end 10 år siden, men det er første gang Tom Ripleys protegé udkommer på dansk. ´Tom Ripley under vand´ foreligger også i ny oversættelse.
Patricia Highsmith 1921 - 1995, amerikansk forfatter. Ud over den anmelderroste serie om Tom Ripley har hun skrevet mange romaner der også ofte er makabre, satiriske og fyldt med sort humor. Hun er en del af den eksistentialistiske tradition og hendes egne favoritforfattere talte Kafka, Conrad og Dostoevsky. Patricia Highsmith modtog mange hædersbevisninger og for Mr. Ripleys talent blev hun nomineret til Edgar Award for bedste roman og hun vandt i 1957 Grand Prix de Litterature Policiere for samme.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tom Ripleys protegé: kriminalroman

Tom Ripleys protegé: kriminalroman