Slægten 15: Tradition og fornyelse (Storskrift)
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Slægten 15: Tradition og fornyelse (Storskrift) (Hæftet, Dansk)

Af: Bodil Steensen-Leth

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788726137767
Udgave: 3. (05-12-2018)
Oplag: 1. (05-12-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Serie: Slægten
Indbinding: Hæftet
Originalsprog: Dansk

Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Under Christian 7.’s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer han begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772.
Frederik Dane er vendt hjem fra dannelsesrejsen til Italien, hvor man også er optaget af oplysningstidens filosofi. På Daneborg forsøger Frederik at bryde med traditionerne og forny godsets drift. I København møder han Struensee, og deres tanker om fornyelse går hånd i hånd. I følelseslivet er Frederik splittet mellem sine drømme om den varme, italienske skønhed Stella og sin kølige hustru Anna, der ikke føder ham den ønskede arving til Daneborg. Hævner guderne sig? Kun én arving er tilbage - en umyndig pige.
Udgivelsen er en storskrift-udgave i et bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

Bodil Steensen-Leth, født 1945, cand.phil i engelsk. Skribent og litteraturanmelder ved Jyllands-Posten 1978-1998. Samtidig med hvervet som landhusmor begyndte Bodil Steensen-Leth at skrive og debuterede som forfatter med "Pandæmonien og andre fortællinger".Siden er det blevet til adskillige historiske romaner.

Anmeldelser (0)