Nedsat pris! Tre år på Grønlands østkyst Forstør
Kategorier / sektioner:

Tre år på Grønlands østkyst (Bog, Indbundet)

Af: Ejnar Mikkelsen

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
Dato for udgivelse: 12-5-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788702088854
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Formater / udgaver

Bog
Indbundet
232,45 kr
epub
41,25 kr

232,45 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ny udgave af Ejnar Mikkelsens klassiske grønlandsbog med ekstra illustrationer, kort og breve.
»I bogen Tre år på Grønlands østkyst har Ejnar Mikkelsen beskrevet nogle af de oplevelser, han og Iver P. Iversen kom ud for, da de ufrivilligt måtte tilbringe tre år i den nordøstgrønlandske ødemark. Med sirlig håndskrift og nedskrevet på store folioark har Ejnar Mikkelsen også i en række breve til sin far og mor givet nogle mere personlige beskrivelser af opholdet i Grønland. Disse breve var lagt i et depot på Bass Rock syd for Shannonøen i tilfælde af at et skib skulle komme forbi og dermed kunne bringe et livstegn hjem til Danmark fra de to savnede.
De mest personlige oplysninger og fortællinger om de tre år på kysten har jeg dog fået fra Ejnar Mikkelsen selv. Han var nemlig min farfar. Som barn og ung var det altid spændende at sidde på armlænet af hans store lænestol og høre ham fortælle om sine mange ekspeditioner til det arktiske. Mest fascinerende var det dog at høre ham fortælle om Alabamaekspeditionen.
Når jeg sad ved siden af ham og hørte hans levende beretninger om livet og uvisheden i ødemarken var det som selv at være med ham deroppe. Jeg kunne fornemme den sult og kulde, som han og Iversen havde oplevet - og i hans klare øjne under de buskede øjenbryn blinkede og funklede isen.
Trods al den sult og kulde, som de to mænd havde mødt i den grønlandske ødemark, var min farfar selv som 90-årig en rørig og levende person, som med stor interesse fulgte den hastige udvikling i Grønland«
- Fra Naja Mikkelsens forord

Ejnar Mikkelsen
(1880-1971) var dansk polarforsker, skibsfører og forfatter. Som helt ung styrmand deltog han i 1900 i Amdrupekspeditionen til Østgrønland. De følgende år deltog han i flere udenlandske ekspedititioner, bl.a. til havet nord for Alaska. Han ledede Alabamaekspeditionen til Nordøstgrønland 1909-12, hvor man søgte efter de omkomne fra Danmark-ekspeditionen. Da skibet forliste, måtte Ejnar Mikkelsen sammen med en ledsager vente på undsætning i to år.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tre år på Grønlands østkyst

Tre år på Grønlands østkyst