Tre portrætter Forstør
Kategorier / sektioner:

Tre portrætter (Bog, Hæftet)

Af: Klas Östergren

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 255
Dato for udgivelse: 19-5-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Oversætter: Pia Juul
ISBN-13: 9788779730731
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

125,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ingenting er som det ser ud til at være i den svenske mesterfortæller Klas Östergrens forførende og gådefulde nye roman Tre portrætter hvis fortæller er en forfatter på besøg i Stockholm. Tilbage i den by hvor han som ung engang jagede lykken. Her bliver det påtrængende nødvendigt ja livsvigtigt for ham at portrættere tre bestemte men yderst forskellige personer.
Det første af bogens tre portrætter Kvinde i stærkt lys bliver den kvindelige svenske EU-politiker som forfatteren har en affære med involveret i et bankrøveri i Bruxelles som udvikler sig til et politisk og moralsk drama. Kammerat i blå uniform er et portræt af en mand som har viet sit liv til Stockholms undergrundsbane indtil det en dag går op for ham at han er bestemt til noget helt andet. Og i Kollega med gul skål får vi den gådefulde historie om en forfatterkollega som bliver ansat i et statsligt projekt for samtidsdokumentation - hans opgave er at beskrive en helt almindelig families totale livssituation deres forbrugsmønster familiemedlemmernes drømme længsler og individuelle historie.
Klas Östergren f. 1955 er svensk forfatter. Han debuterede 1975 og har skrevet adskillige romaner noveller TV-og filmmanuskripter. Sit gennembrud fik han med romanen Gentlemen (1980) en moderne pastiche på Strindbergs Röda rummet. På dansk er tidligere udkommet romanen Under i september (2000). Om den skrev pressen bl.a.:
"Klas Östergren har drejet en skønhed af en roman om en dødsforladt sydsvensk provinsby... Det er længe siden jeg sidst har læst prosa med så sjælden og fin stemningsfornemmelse. Og i lang tid efter at man har forladt bogens sidste side kan man finde nye sammenhænge dybder og detaljer at gå og gruble over." - Information

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tre portrætter

Tre portrætter