Nedsat pris! Tre tankevandringer i lediggængernes land Forstør
Kategorier / sektioner:

Tre tankevandringer i lediggængernes land (Bog, Hæftet)

Af: Verner Beyer Petersen

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 268
Dato for udgivelse: 9-7-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788771909975
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Katrine Hestvang Risager Skaaning
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

196,25 kr

-24.5%

Vejl. pris: 259,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Tænk, for pokker … tænk! – som gjaldt det livet. Og det gør det faktisk. Der tænkes nemlig for lidt i vore åh så rationelle og evidensbaserede og dog så tanketomme tider. Den filosofiske eftertænksomhed skal have et stød, en anledning til at tænke – og hvad er bedre end at tænke over noget ’betænkeligt’! Dette betænkelige ’noget’ er her: ”Den Arbejdsløse”. Den sig på overførselsindkomst befindende arbejdsløse er nemlig omdrejningspunktet for voldsomme reformer, holdninger og bekymringer, men også for halvt fortrængte længsler og drømme – en socialpsykologisk slagmark af paradoksalt-modsatrettet lovgivning, holdninger og følelser. Der er noget meget betænkeligt på færde! Denne slagmark er lediggængernes land. Afgrænsningen af dette land tager udgangspunkt i to meget omtalte arbejdsmarkedsreformer fra 2014-16. Læseren inviteres som medtænker på tre filosofiske tankevandringer, der kommer meget vidt omkring i dette forunderlige og foruroligende land – i et forsøg på at finde ud af dette land og finde ind til en filosofisk tænkning.   

Uddrag af bogen  
Ned midt igennem det civiliserede og kulturelt velordnede samfund løber en usynlig zone af vildnis og jungle: Det er markedet, hvor man vælger at hyre eller fyre; vælger at tage jobbet eller sige jobbet op; hvor man vælger at give arbejde eller tage arbejde; hvor man vælger at købe ét produkt og fravælger et andet. Der er tale om en smal zone eller en lille arena, i hvilken der gælder bestemte regler, og hvor der hersker et ganske bestemt klima. På denne kampplads blæser forandringens vinde mere end uden for pladsen, og dem, der befinder sig på pladsen, udvælges eller fravælges, alt efter hvordan de klarer sig i konkurrencen med hinanden. Her findyrker man en civiliseret form for alles krig mod alle.         

Om forfatteren 
Verner Beyer Petersen (f. 1962) er mag.art. i idéhistorie, Aarhus Universitet. Han har tidligere bl.a. været ansat på Psykiatrisk Historisk Museum i Risskov, nuværende Museum Ovartaci. Han har udgivet en bog og et essay om psykiatrihistoriske og idéhistoriske emner. Ved siden af at være forfatter arbejder Verner som personlig hjælper.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tre tankevandringer i lediggængernes land

Tre tankevandringer i lediggængernes land