Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Trods: Skuespil i 4 akter (Bog, Hæftet)

Af: Johannes V. Jensen

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: UJDS-studier - Universitets-Jubilæets Danske Samfunds skriftserie
Sideantal: 161
Dato for udgivelse: 3-3-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Nr. i serien: Bind: 12 - nr. 554,
Udgiver: Sven H. Rossel
ISBN-13: 9788772898032
Produkt type: Bog
Forord: Sven Hakon Rossel
Kommentator: Sven Hakon Rossel
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

164,35 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Johannes V. Jensen er først og fremmest kendt som en formidabel stilist og forfatter til nogle af de bedste romaner i dansk litteratur. At han livet igennem også var stærkt fascineret af teatret og selv et par gange forsøgte sig som dramatiker er ukendt for de fleste.
Hans dramatiske produktion tæller bl.a det Oehlenschläger-inspirerede stykke ´Olaf Hunger´; dramatiseringer af romanerne ´Madame D´Ora og Hjulet´, eventyrkomedien ´Darduse´ og ´Bryllupet i Peking´, der gik over scenen på det kongelige teater 16 gange i 1937 og siden har været opført i bl.a. Radioteatret.
Dramaet ´Trods´, der nu med kun 100 års forsinkelse for første gang udkommer på tryk, blev opført for første og sidste gang den 1. februar 1903 i det danske teater, Scandia Hall, dansk-amerikanernes samlingssted i Chicago omkring århundredeskiftet. Stykket giver en moderne, realistisk skildring af dansk bondeliv, og Jensen-læsere vil kunne genkende de hårde og stridbare naturer i ´Cecil´ og ´Thomas i Spanggaarden´ fra samlingen Himmerlandsfolk, der udkom i 1898. Jensen stod selv for instruktionen af de stedlige amatørskuespillere, og premieren var en stor begivenhed i den danske koloni. Tilrejsende notabiliteter kom rejsende fra øst og vest for at se den berømte forfatter til Danskere, ´Ejnar Elkær´, ´Himmerlandsfolk´, ´Gotisk ´Renæssance og ´Kongens Fald´.
I et langt forord tegner udgiveren, Sven H. Rossel, et levende billede af Johannes V. Jensens forhold til USA og livet i den danske koloni omkring århundredeskiftet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Trods: Skuespil i 4 akter

Trods: Skuespil i 4 akter