Nedsat pris! Tvangsindlæggelsen Forstør
Kategorier / sektioner:

Tvangsindlæggelsen (Bog, Hæftet)

Af: Nini Vind Schultz

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 198
Dato for udgivelse: 5-10-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Redaktion: Simon Buchholtz
ISBN-13: 9788793366534
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
150,95 kr
epub
67,40 kr

150,95 kr

-24.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Tvangsindlæggelsen er en biografi, der tager udgangspunkt i en tvangsindlæggelse i 2013-14. Nini Vind Schultz tager det danske psykiatriske system under kærlig behandling og fortæller ærligt om, hvad der sker, når mennesker tvangsindlægges. 

Fokus er rettet mod de lovbrud, som finder sted i psykiatrien. Vi hører om, hvordan en klage over en tvangsindlæggelse - som systemet kalder en administrativ frihedsberøvelse - gennemføres. Og vi hører om, hvordan en sådan klage behandles i retssystemet med al det bureaukrati, der hører til. 

Bogen er skrevet, mens tvangsindlæggelsen stod på og hendes klage blev indgivet. Den er holdt i en tragikomisk stil, der afspejler de følelser, Nini Vind Schultz kom til at gennemløbe i sit møde med et ofte grotesk behandlingssystem, der endnu har lang vej at gå, før det er ordentlig gearet til at håndtere mennesker, som befinder sig i dybe kriser.     

Uddrag af bogen 
Det er dybt bekymrende, at en konstitueret dommer ved en byret kan tro, at et menneske i Danmark kan være folkeregistreret i folketinget, og det er da endnu mere bekymrende, at samme konstituerede dommer tror, at folketinget ligger i Kolding Kommune. Måske det bare er endnu, endnu, endnu en fejl, men var den sket for mig, så var jeg blevet tvangsindlagt med det samme.  Det skulle vise sig, at konstituerede dommer Niels Klitgaard bare helt og aldeles ukritisk har skrevet af efter det, som forhenværende konstituerede overlæge Saad Chouheiber har skrevet i lægeerklæringen til Det Psykiatriske Patientklagenævn, der har glimret lige så meget som den konstituerede dommer ved end ikke at bemærke fejlen. Det er sgu godt gået!     

Om forfatteren
NINI VIND SCHULTZ er født 1959 i Esbjerg. Hun er uddannet hundefrisør og har drevet virksomhed som sådan i en årrække. Sideløbende med erhvervskarrieren har hun uddannet sig til merkonom i markedsføring og taget en korterevarende idrætslederuddannelse, indtil helbredet satte et punktum for det. Nini Vind Schultz har tidligere udgivet "Dukseelev i flinkeskolen".

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tvangsindlæggelsen

Tvangsindlæggelsen