Nedsat pris! Tyske intellektuelle i det 20. århundrede Forstør
Kategorier / sektioner:

Tyske intellektuelle i det 20. århundrede (Bog, Hæftet)

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 323
Dato for udgivelse: 14-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Redaktion: Morten Dyssel Mortensen - Niklas Olsen
ISBN-13: 9788702038057
Produkt type: Bog
Bidragyder: Henning Goldbæk, Birthe Hoffmann, Anne Marie Pahuus og Per Øhrgaard
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Camilla Jørgensen
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

231,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Tyske intellektuelle i det 20. århundrede introducerer gennem korte og veloplagte essays den almene læser til tyve toneangivende tysksprogede intellektuelle og forfattere, som med deres samfundskritiske engagement var med til at præge den politiske og kulturelle debat i det 20. århundrede. Udvalget spænder fra forfattere, filosoffer og sociologer til politiske tænkere, ligesom både den intellektuelle venstre-, midter- og højrefløj er repræsenteret.
Fra Thomas Manns refleksioner over tysk borgerlighed og humanisme til Christa Wolfs tvetydige engagement i DDR; fra Martin Heideggers filosofiske flirt med nazismen til Jürgen Habermas´ forestilling om den borgerlige offentlighed; fra Hannah Arendts tanker om eksil til Theodor W. Adornos engagement i Frankfurterskolen. Ideen er at sætte den enkelte intellektuelles engagement ind i en historisk sammenhæng for at belyse, hvordan det har påvirket den tyske og internationale samfundsdebat - herunder den danske.
Indeholder bidrag om: Theodor W. Adorno, Hannah Arendt, Walter Benjamin, Bertolt Brecht, Elias Canetti, Ralf Dahrendorf, Hans Magnus Enzensberger, Günter Grass, Jürgen Habermas, Martin Heidegger, Ernst Jünger, Thomas Mann, Robert Musil, Carl Schmitt, Botho Strauß, Martin Walser, Max Weber, Ernst Cassirer, Karl Heinz Bohrer og Christa Wolf.
Bidragyderne består både af yngre og mere veletablerede skribenter. Fælles for alle er stor faglig viden og formidlingssans.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Tyske intellektuelle i det 20. århundrede

Tyske intellektuelle i det 20. århundrede