Nedsat pris! Ud og hjem: Helvigs rejseår - dokumentarisk roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Ud og hjem: Helvigs rejseår - dokumentarisk roman (Bog, Hardback)

Af: Winni Østergaard

Forlag: Hovedland
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Serietitel: Helvig
Sideantal: 488
Dato for udgivelse: 26-9-2012
Udgivelse: 2. udgave, 2012.
Nr. i serien: Bind: 2,
ISBN-13: 9788770703512
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

147,85 kr

-13%

Vejl. pris: 169,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den anden bog om Helvig Pedersdatter handler om 1800-tallet, den danske guldalder, set gennem en af periodens anonyme skikkelser - en tjenestepige. Og set fra Thy - en af landets fjerneste egne. Dengang kunne det tage en uge at komme fra København til Århus, selvom den nyåbnede dampskibsrute mellem Kalundborg og Århus afkortede rejsetiden fra 1840.
De store politiske omvæltninger i slutningen af 1840´erne mærkes i Thy kun som svage dønninger, men da Helvigs herskab har stærke tyske rødder, får krigsårene 1848-1850 alvorlig indflydelse på livet på hovedgården øland.
Indførelsen af den almindelige værnepligt betyder, at næsten hver eneste gård i Danmark har en søn ´indkaldt til Krigstjeneste´, som der står i folketællingen fra 1850. En af Helvigs mange fætre kommer således hårdt såret hjem og mærkes for livet af invaliditet.
Som den første bog om Helvig er også bind to blevet til gennem en helt usædvanlig og meget udansk research. Alle personer har levet i virkeligheden, og deres rigtige navne er bibeholdt. Da den første bog udkom, henvendte flere mennesker landet over sig til forfatteren efter at have genkendt slægtninge eller steder, hvor de er vokset op.
At Helvig Pedersdatter er forfatterens tipoldemor er af betydning for forfatteren, men ikke for læseren, for samme historie kunne være blevet fortalt om et utal af datidens tjenestepiger. At en tjenestepige ´kom galt af sted´ var mere reglen end undtagelsen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ud og hjem: Helvigs rejseår - dokumentarisk roman

Ud og hjem: Helvigs rejseår - dokumentarisk roman