Nedsat pris! Uden blod Forstør
Kategorier / sektioner:

Uden blod (Bog, Hæftet)

Af: Alessandro Baricco

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 93
Dato for udgivelse: 18-8-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Oversætter: Jytte Lollesgaard
ISBN-13: 9788702022667
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Originaltitel: Senza sangue
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Italiensk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

113,20 kr

-23.5%

Vejl. pris: 148,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

På en isoleret gård ser Manuel Roca en bil nærme sig, og han forstår straks, at de er kommet for at hente ham. Han gemmer sine to børn og forbereder sig på at forsvare sig selv. Under en skudduel bliver Roca skudt sammen med sin søn, som forsøger at komme sin far til undsætning. Den yngste af morderne opdager Rocas datter, Nina, inde i huset, men dræber hende ikke, og afslører heller ikke hendes gemmested for de andre mænd. Det, som umiddelbart ser ud til at være en grusom massakre, viser sig senere at dække over en anden historie.
Den omsorgsfulde familiefar Roca har nemlig under den nyligt overståede borgerkrig på regimets vegne begået uhyrlige grusomheder, da han som læge torturerede og eksperimenterede med mennesker. Den blodige massakre viser sig således at være en hævn over tidligere begåede forbrydelser. 50 år senere bliver forholdet mellem bøddel og offer vendt på hovedet, idet Nina finder frem til den eneste overlevende blandt de mænd, som udryddede hendes familie. Hun inviterer ham på en drink; han afslår, men hun insisterer.
Manden forventer i sagens natur, at hun vil tage hævn. Han ved nemlig, at alle de andre er blevet dræbt, en efter en, og at det er Nina, som har stået bag drabene. Han forventer derfor, at hun nu også vil dræbe ham, men i stedet taler de sammen, og fortæller hver især deres version af den samme historie. De ender derefter på et hotelværelse, hvor de går i seng sammen. På samme måde som manden i sin tid skånede Ninas liv, undlader hun altså også at begå en blodig forbrydelse.
Uden blod er en lille, komprimeret fortælling om forholdet mellem forbrydelse og straf. Bogen består af to dele. Den første del udspiller sig på prærien og er fortættet action, mens den anden del udspiller sig i byen og er mere meditativ og reflekterende. Baricco diskuterer i Uden blod, om noget ideal kan retfærdiggøre brugen af vold og selvtægt, og om der findes en form hævn, som vil kunne ophæve de lidelser, drabet af éns familie har medført. Er det muligt at sone fortidens forbrydelser på andre måder end ved at udgyde blod?

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Uden blod

Uden blod