Nedsat pris! Under himlen over havet: Drengens liv i Vestindien
Kategorier / sektioner:

Under himlen over havet: Drengens liv i Vestindien (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Flemming Alrune

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793724389
Udgave: 1. (14-12-2018)
Oplag: 1. (14-12-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 86
Omslagsgrafiker: Kasper Gejhede Olsen
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
113,20 kr
87,70 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mikkel ligger dødssyg af gul feber hos lodsen Jop. Lodsens kvinde, en smuk og vidende kreolkvinde forsøger at redde den unge mand. Som lodsen siger: ”Hun kan noget med urter.” En spændende gammel viden hun har fra negrene på Haiti. Mikkel kæmper og vinder kampen. Gennem en sej genoptræning og kreolkvinden Celestes indsats står han atter som en skibsdreng og er klar til livet. Hans danske skib Jonge Maria er sejlet, men lodsen Jop kan bruge ham som bådfører.    En hyre på en sloop sender ham på en sejlads til Venezuela. Her indvies Mikkel i Vestindiens verden af fup, svindel og smugleri. Sammen med Cuba, en kammerat, begynder de en færgefart i havnen ved Sct. Thomas. En givtig smuglerverden hvirvler dem ind i natlige sejladser. Deres flugt fra øvrigheden bringer dem ind i mennesketrafik fra de franske øer til Sct. Thomas. Den franske revolution mærkes her.

Et brev overfalder ham med hjemve, og via Amerika når han Frankrig og endelig hjem. Krigen på havet er nu kommet godt i gang. Længe har rygter svirret om krig, og nu er den kommet.          


Uddrag af bogen  

”Sejl to streger, nej, tre streger agter. To sejl.” Udkiggens stemme skar gennem kulingen. Mikkel så op for at finde retningen, som udkiggen pegede i. 

”Hvilken kurs, og hvilke flag fører de?” Skipper Roux stod med den lange søkikkert. Hans hænder var hvide af anspændelse.  

Kulingen steg til storm. Dens crescendo slugte alt andet. Alle var tavse. Høje, grønne søer skummede langs siden. Skibet girede under presset.  

”Kan riggen holde, kan sejlene?” Mikkel tænkte og kiggede op i riggen.  

Så skete det. Med et langt vræl flængede fokken. 

Skipper Roux råbte ad sine lungers fulde kraft. 

 ”Hvilket flag?”  

Udkiggen anstrengte øjnene. ”Engelske flag.” 

 Roux hviskede blot. ”Så har vi krigen.” Jules så på Skipperen.  

Så rablede han Ave Maria af sig. Mikkel prøvede med Fadervor.   


Om forfatteren 

Flemming Alrune er født i København i 1943, men voksede op i Vestjylland og kom tidligt til søs. Sejlede i oversøisk fart i en årrække og fik styrmands- og skibsførereksamen fra Marstal Navigationsskole. Tjente som løjtnant af reserven i Grønland. Herefter underviste han og arbejdede med børn og unge og sluttede sit arbejdsliv som naturvejleder på Sydsjælland. Han har desuden skrevet bøger og artikler om arkæologi og natur. Han bor i dag med sin familie på Møn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Under himlen over havet: Drengens liv i Vestindien

Under himlen over havet: Drengens liv i Vestindien