Nedsat pris! Under Indiens Himmel: fotografier fra det 19. århundrede
Kategorier / sektioner:

Under Indiens Himmel: fotografier fra det 19. århundrede (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: John Falconer

Forlag: Strandberg Publishing
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793604308
Udgave: 1. (22-11-2018)
Oplag: 1. (22-11-2018)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 144
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I starten af 1850’erne var fotografiet slået igennem i kolonitidens Indien. Med sin storslåede arkitektur, de eksotiske landskaber og de mange forskellige folkeslag og kulturer bød landet på fantastiske fotomotiver. I denne prægtige fotobog, som samtidig er katalog til en udstilling på Davids Samling, har forfatteren samlet fotos af primært engelske, men også enkelte indiske fotografer. Den indiske arkitektur med d


Den indiske arkitektur med de prægtige mogulske og islamiske pa-ladser og gravmæler er rigt repræsenteret – Taj Mahal er også med – og der er portrætter af prinser, maharajaer, ministre og krigere i al deres pragt. Men der er også fotos af de typisk indiske håndværkere – sten- og træskærere, tømrere og farvere, og det daglige liv er skildret med elefanter, der bader i Ganges, høhøst og havearbejde, optræ-dende akrobater, slangetæmmere, dansere og musikere og religiøse optog.


Bogen indledes med et kort essay om fotografiets udvikling fra daguerreotypien, der kun gav et enkelt billede, over kalotypiet og papirnegativet, der gav mulighed for at lave mange kopier, og til den våde kollodiumproces med glasnegativ og et ubegrænset antal kopier i langt bedre kvalitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Under Indiens Himmel: fotografier fra det 19. århundrede

Under Indiens Himmel: fotografier fra det 19. århundrede