Nedsat pris! Under stadig skælven: Peter Seebergs arkiv og værk
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Under stadig skælven: Peter Seebergs arkiv og værk (Bog, Dansk)

Af: Anders Juhl Rasmussen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740831764
Udgave: 1. (30-11-2018)
Oplag: 1. (30-11-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Serie: University of Southern Denmark Studies in Scandinavian Languages and Literatures
Sideantal: 432

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Peter Seeberg er en af de store danske forfattere i det 20. århundrede. Han er velbeskrevet litteraturhistorisk, men først med Under stadig skælven bliver hans samlede værk studeret systematisk og metodisk på baggrund af det omfattende og højst særprægede forfatterarkiv på Hald Hovedgaard ved Viborg.

Bogen er styret af hypotesen om en filosofisk-religiøs enhed i forfatterskabet. Det er antagelsen, at de to mægtige og til dels modsatrettede livsanskuelser inden for den europæiske kulturs historie, nemlig kristendommen og nihilismen, konfronteres hos Seeberg med en klar bevidsthed om modsætningens potentiale.

Bogen dokumenterer, analyserer og diskuterer, hvordan filosofiske, religiøse og litterære kilder bearbejdes i forfatterskabet, men fremstillingen hævder dog ikke at give den endegyldige fortolkning af de skønlitterære værker, der behandles. Med inddragelse af arkivets talrige - trykte som utrykte - manuskripter, oversættelser og papirer foruden den efterladte bogsamling tegnes til gengæld et tilstræbt fuldstændigt billede af det samlede værks intertekstualitet.

Anmeldelser (0)