Nedsat pris! Undervisning mellem profession og forskning: et indblik i det pædagogiske arbejdsfelt Forstør

Undervisning mellem profession og forskning: et indblik i det pædagogiske arbejdsfelt (Bog)

Forlag: Academica
Sprog: Dansk
Sideantal: 138
Dato for udgivelse: 27-11-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Illustrator: Kursister fra Daghøjskolen/Limfjordsskolen
Redaktion: Kurt Alling Nielsen
ISBN-13: 9788776755379
Produkt type: Bog
Bidragyder: Dorthe Ahlstrøm, Ellinor Naef, Elsa Munch Carlsen, Flemming Christensen, Frank Porsborg, Hans Støttrup Jensen, Kurt Alling Nielsen, Pia Østergaard, Susanne Larsen
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Claes Sønderriis
Ophavsangivelse: Dorthe Ahlstrøm m.fl.
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

105,40 kr

-22.5%

Vejl. pris: 136,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Essaysamlingen Undervisning mellem profession og forskning tager udgangspunkt i erfaringer med undervisning i spændingsfeltet mellem den pædagogiske profession og forskning. Den består af ni essays skrevet af undervisere ved pædagoguddannelsen på Ranum Seminariet.
Essaysamlingen giver i sin mangfoldighed et bud på det spektrum, som nutidens pædagogiske udfordringer består af. Bogen dækker fra børnehave- til socialpædagogik og fra fritids- til skolepædagogik. Den tager sit afsæt i både grund- og efteruddannelse samt i forskellige former for pædagogisk udviklingsarbejde.
Bidragsydere og essays:
Dorthe Ahlstrøm: »Pædagogstuderende for fuld udblæsning« I artiklen reflekteres over det at lave drama som læringsrum, hvor de studerende får mulighed for at opleve sig selv »for fuld udblæsning.«
Susanne Larsen: »Børn og bevægelse - også et pædagogisk ansvar« Artiklen forholder sig til motorik og erkendelse. Problemstillingen sættes ind i et kritisk perspektiv i forhold til samfundsudviklingen.
Flemming H. Christensen: »Undervisningsmetoder« Casemetoden og den reflekterende metode analyseres i undervisningen.
Pia Østergaard: »En pædagogisk dannelsesrejse« Hvad er det, der sker i kulturmødet, og hvordan kan man håndtere kulturforskelle?
Hans Støttrup Jensen: »Samarbejdet mellem lærere og pædagoger - dominans eller ligeværdighed?« Med udgangspunkt i en analyse af skolekulturen og den fritidspædagogiske kultur skitseres forskellige samarbejdsmodeller, og pædagoguddannelsens særlige ansvar for at kvalificere til samarbejdet understreges.
Kurt Alling Nielsen: »At styrke styrkesiderne eller ja-cirkler« Gennem eksempler på pædagogisk udviklingsarbejde i henholdsvis en børnehave og ungdomsinstitutioner trækkes den ressourceorienterede pædagogiske tænkning op.
Elsa Munch Carlsen: »Integration som pædagogisk strategi - erfaringer fra et udviklingsarbejde« Integrationsstrategien i en skolefritidsordning analyseres i forhold til en gruppe udviklingshæmmede børn

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Undervisning mellem profession og forskning: et indblik i det pædagogiske arbejdsfelt

Undervisning mellem profession og forskning: et indblik i det pædagogiske arbejdsfelt