Nedsat pris! Undskyld: kampen om Danmark og Grønlands fælles fortid Forstør
Kategorier / sektioner:

Undskyld: kampen om Danmark og Grønlands fælles fortid (Bog, Hæftet)

Af: Winnie Færk

Forlag: Columbus
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 176
Dato for udgivelse: 1-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Redaktion: Anders Hassing
ISBN-13: 9788779703292
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

256,45 kr

-17%

Vejl. pris: 309,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Skal Danmark sige undskyld til Grønland?


Spørgsmålet har været debatteret i forbindelse med den såkaldte forsoningskommission i Grønland og peger på det ømtålelige forhold mellem Grønland og Danmark. Forholdet bunder i den fælles historie og frem for alt de meget forskellige tolkninger af Grønlands og Danmarks fælles fortid. Tolkninger der bruges i erindringspolitiske kampe i Rigsfællesskabet eller kort og godt: I kampen om historien.


Bogen giver ikke selv et entydigt svar på spørgsmålet, men fokuserer i stedet på de mange erindringer, fortællinger og faglige fortolkninger af den fælles fortid, der gennem tiden har været bragt i omløb i Grønland og Danmark af både lægfolk og fagfolk. På den måde kvalificerer den elevernes egen refleksion over fortidens betydning i nutiden. Bogen lægger i den forbindelse op til overvejelser om, hvilken betydning de forskellige former for brug af historie, der er i omløb, kan have for Grønlands og Danmarks nutidige og (mulige) fremtidige relation.


Bogen behandler centralt kernestof i historiefaget om blandt andet kolonisering og afkolonisering og indeholder mange metodiske øvelser, der træner eleverne i at arbejde med både kilder, historiske fremstillinger og skønlitteratur. Derfor er bogen også velegnet til samarbejdet med faget dansk.


Winnie Færk er lektor i historie, dansk og retorik på Espergærde Gymnasium og har tidligere skrevet undervisningsmateriale om historiebrug.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Undskyld: kampen om Danmark og Grønlands fælles fortid

Undskyld: kampen om Danmark og Grønlands fælles fortid