Nedsat pris! Vækstspiral og vækstregime: En materiel teori om økonomisk udvikling
Kategorier / sektioner:

Vækstspiral og vækstregime: En materiel teori om økonomisk udvikling (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Jørgen Fink

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771845785
Udgave: 1. (03-05-2019)
Oplag: 1. (03-05-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 296
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
232,50 kr
132,00 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Finanskrisen 2008 kom bag på de fleste fagøkonomer. Den harmonerede ikke med de fremherskende teorier, der beskriver økonomien som bevægelser omkring en ligevægt eller måske som spring fra en ligevægt til en anden. Det har siden givet anledning til kritik af økonomerne for at være for verdensfjerne og rent teoretiske. Debatten har dog også været præget af, at der mangler alternativer til de fremherskende teorier. 


Vækstspiral og vækstregime. En materiel teori om økonomisk udvikling præsenterer et alternativ. I bogen giver historikeren Jørgen Fink en grundig beskrivelse af samfundsøkonomien, både med hensyn til de elementer, den består af, og den måde, den fungerer på, hvor tilbagevendende kriser er en naturlig del af forløbet. Med udgangspunkt i denne gennemgang formulerer han en teori om den dobbelte bølgebevægelse af vækstspiraler og vækstregimer, der har karakteriseret den økonomiske udvikling siden slutningen af 1700-tallet. Teorien afprøves med Danmark som eksempel og viser sig som en præcis beskrivelse af dansk økonomi og mønstrene i dens tilbagevendende kriser fra midten af 1800-tallet til i dag. 


Jørgen Fink (f. 1947) er fhv. centerleder, dr.phil. Arkivar og seniorforsker ved Erhvervsarkivet 1985-2013, leder af Center for Erhvervshistorie, Aarhus Universitet 2003-2013. Har fortrinsvis arbejdet med økonomisk og social historie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vækstspiral og vækstregime: En materiel teori om økonomisk udvikling

Vækstspiral og vækstregime: En materiel teori om økonomisk udvikling