Nedsat pris! Værelset: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Værelset: roman (Bog, Hæftet)

Af: Andreas Maier

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 182
Dato for udgivelse: 19-8-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Oversætter: Paul Klitnæs
ISBN-13: 9788792503787
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Imperiet
Originaltitel: Das Zimmer
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

192,50 kr

-23%

Vejl. pris: 250,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Dengang sad min onkel i et tog og stirrede ud på et landskab, som stadig var hans landskab. Derude var det hans marker, hans Winterstein, derude kørte der overhovedet ingen automobiler mellem Friedberg og Bad Nauheim halv fem om morgenen, og ordet omfartsvej eksisterede officielt slet ikke endnu. I ordbogen fra dengang kom omfatte stadig lige efter omfangsrig. Dengang, da køer stadig hed kyer, og vi stadig talte dialekt, og ingen forstod os.«
Værelset er et kærligt og underfundigt portræt af den ildelugtende onkel J., som blev forløst med tang og fik en skade ved fødslen. Han er, hvad man ville kalde en sinke. Han kan ikke føle smerte og kender ikke til skyld, men udlever i stedet sine glæder og lidenskaber mellem Frankfurts luderkvarter, værtshusene og skoven. Han begejstres af byggepladser, kampvogne, værnemagten og Luis Trenker-film om bjergbestigning.
Værelset er et lille sprudlende mesterværk, som også formidler et aftryk af Tyskland sidst i 60´erne, i tiden omkring månelandingerne. Det er refleksion over tiden som går, over det der består og forgår, og over nutiden der pludselig går hen og forvandler sig, med måneraketter, omfartsveje og trafikalt kaos, til den fremtid man har gjort sig forestillinger om. Det hele er formidlet med varme og humor i et finurligt og dynamisk sprog, der ligesom den menneskelige erindring er fuld af indskud og afveje.
Andreas Maier, (f. 1967), tysk forfatter, der er født i Bad Nauheim. I dag er han bosat i Frankfurt og har udgivet mange anmelderroste romaner. Han har modtaget flere litteraturpriser, der i blandt Aspekte-Literaturpreis i 2000 for romanen Wäldchestag og Robert-Gernhardt-prisen i 2009 for romanprojektet Ortsumgehung. Han udkommer nu for første gang på dansk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Værelset: roman

Værelset: roman