Nedsat pris! Værk som handling: Performativitet, kunst og metode Forstør
Kategorier / sektioner:

Værk som handling: Performativitet, kunst og metode (Bog, Hæftet)

Af: Camilla Jalving

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 308
Dato for udgivelse: 13-5-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788763526029
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

283,00 kr

-67,00 kr

Vejl. pris: 350,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvordan kan et kunstværk være en handling? Hvad er performativ billedkunst, og hvad menes der egentlig med ordet ´performativitet´? Det er nogle af de spørgsmål, bogen Værk som handling griber fat i.
Mens performativitet i løbet af de sidste ti år er blevet et bredt anvendt begreb i kulturteorien, er det stadig kun ved at blive en del af kunsthistoriens metode. Bogen afdækker derfor først begrebets skiftende betydninger fra J.L. Austins sprogfilosofi til Judith Butlers kønsteori og afprøver derefter, hvordan det kan bruges som metode i kunsthistorien og spores som tema i billedkunsten. Det sker med udgangspunkt i aktuelle analyser af dansk og international samtidskunst, heriblandt værker af Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Eve Sussman, Vanessa Beecroft, Mark Lewis, Hayley Newman og Tracey Emin.
I bogen markerer performativitetsbegrebet en analytisk distinktion, der bruges til at skelne mellem værket som objekt og som handling. Bogens værkanalyser orienterer sig derfor både mod, hvad kunstværket er, og hvordan det er: Hvordan virker det, hvordan stiller det sig frem, hvordan producerer det betydning, hvordan skaber det en situation, og ikke mindst hvordan interagerer det med betragteren?
Camilla Jalving, mag.art. og ph.d. i kunsthistorie. Gennem en årrække underviser ved Københavns Universitet og kunstkritiker ved Kristeligt Dagblad.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Værk som handling: Performativitet, kunst og metode

Værk som handling: Performativitet, kunst og metode