Nedsat pris!
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Valgets tyranni

Af: Renata Salecl

Forlag: Philosophia
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Radikalfilosofi
Sideantal: 140
Dato for udgivelse: 25-1-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Bjarke Skærlund Risager
ISBN-13: 9788788663754
Produkt type: Bog
Originaltitel: The tyranny of choice
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering inden jul: OK

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fra alle sider opfordres vi til at opfatte vores liv som noget, der er fyldt med valg. Som varerne på hylderne i supermarkedet lader vores karrierer, vores parforhold, vores kroppe, selve vores identitet til at være noget, vi kan vælge imellem. Men paradoksalt nok kan denne tilsyneladende valgfrihed skabe ekstrem ængstelse og følelser af utilstrækkelighed og skyld. Valgets tyranni udforsker, hvordan senkapitalismens skingre formaninger om at 'være sig selv' kan være et tyranni, der kun fører til endnu større uro, og hvordan en insisteren på, at valg er et rent individuelt spørgsmål, forhindrer social forandring.
Med forskellige eksempler fra populærkultur og ved at fusionere sociologi, psykoanalyse og filosofi viser Salecl, at valg sjældent baseres på en simpel rationel beslutning med et forudsigeligt resultat. Med kløgt, humor og sensitivitet undersøger hun den kompleksitet, der er forbundet med menneskets essentielle evne til at vælge, og nu har sat sig fast i forbrugeristiske ironier.
Renata Salecl er filosof og sociolog. Hun er gæsteprofessor ved BIOS-centret på London School of Economics og ved Birkbeck College School of Law. Hun er desuden seniorforsker på Institut for kriminologi ved det Juridiske fakultet i Ljubljana, Slovenien, og tilbagevendende gæsteprofessor ved Cardozo School of Law i New York.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Valgets tyranni

Valgets tyranni