Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Vandland: Badelivets historie i Danmark (Bog, Indbundet)

Forlag: Gads Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 270
Dato for udgivelse: 15-10-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Medforfattere: Stig Olesen, Carsten Ingemann
ISBN-13: 9788712056683
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (15-10-2018)

271,20 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvorfor elsker danskerne i en tid præget af computerspil, sociale medier og virtual reality fortsat at foretage sig noget så simpelt som at sænke sig ned i vand uden andet formål end at blive våd? For trods forudsigelser om det modsatte er strandene ved de danske kyster stadig overfyldte på sommersøndage, og sandet synes stadig at være vores eneste, store, fælles legeplads, hvor vi smider hverdagens panser og rustning og opfører os som om Brexit, Trump og terrortrussel bare var en ond gråvejrsdrøm. Selv den indendørs strand – de såkaldte badelande med palmer og rutsjebaner – har overlevet al latterliggørelse og er også i det 21. århundrede et hit hos børnefamilierne.
Mens der stadig bliver stået på hænder, sprunget på hovedet, bombet og sprøjtet vand på pigerne, er den danske dukkert imidlertid under konstant forandring. Rigtig mange danskere nyder det kolde gys i de mange nye vinterbadeklubber, mens andre har kastet sig ud i åbenhavssvømning over sunde og bælter. Andre igen foretrækker at sænke sig ned i baghavens nye boblende, birketræsfyrede vildmarksjacuzzi.
Vandland tegner et oplevelsesbaseret portræt af den badende dansker anno 2018 og dennes udrustning og gebærden sig i det våde element.
Emnemæssigt kommer bogen vidt omkring: Havbadet i litteratur og film, Saltvand og sundhed, Stranden som erogen zone, Bademode fra bomuld til burkini, Nudismen før og nu, Strandens gadgets fra grammofon med håndsving til engangsgrill osv. Også geografisk kommer vi hele vejen rundt til diverse danske destinationer, hvor forfatteren og fotografen selv deltager i forskellige former for badning i Tisvilde, Fanø Nordstrand, Skagen, Sjællands Odde, Bellevue, Blokhus, Løkken og Lalandia,og fra hvert sted trækker tråde tilbage i badningens historie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vandland: Badelivets historie i Danmark

Vandland: Badelivets historie i Danmark