Nedsat pris! Ved den usynlige front: en dansk soldat på eventyr Forstør
Kategorier / sektioner:

Ved den usynlige front: en dansk soldat på eventyr (Bog, Hæftet)

Af: Jens Ellekær

Forlag: Ellekær
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 362
Dato for udgivelse: 29-9-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788792173089
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Udefineret funktion: Jens Ellekær
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

256,65 kr

-13%

Vejl. pris: 295,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1987 blev Jens Ellekær ved en militærdomstol i Polen idømt ni års fængsel for spionage. Efter at have siddet fængslet i et halvt år blev han løsladt mod kaution. To år senere gik de østeuropæiske folkedemokratier et efter et i opløsning – den Kolde Krig, hvori Ellekær havde kæmpet ved den ´usynlige front´, var slut.
I denne erindringsbog beretter Ellekær først om sin knap syv år lange militærtjeneste – som værnepligtig menig, derefter som sergent og endelig som løjtnant – i 70’ernes store, mobiliseringsbaserede hær. Hermed fortæller han ikke blot sin egen historie, men tillige historien om tusinder af unge danskere, som under deres værnepligt blev trænet til en eksistenskamp, som heldigvis aldrig fandt sted.
Herefter fortælles om kontakten til Forsvarets Efterretningstjeneste og det ilbagevendende virke som efterretningskilde i DDR og Polen. Der berettes detaljeret om typen af opgaver, forberedelsen til og gennemførelsen af efterretningsindhentningen i felten.
Arrestationen og domfældelsen i 1987 fyldte aviserne en hel sommer og medførte en hel del politisk postyr. Beretningen fortæller også om dette lille stykke samfundshistorie, som viste, at en del af befolkningen ikke rigtig havde forstået, at Danmark var en frontliniestat i den Kolde Krig.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
15-01-2010

BOGANMELDELSE:

Ole K. Ersgaard anmelder bogen:

Ved den usynlige front – en dansk soldat på eventyr.

Bogen beskriver en periode i Danmarkshistorien, som er baseret på Jens Ellekærs personlige oplevelser.

Beretningen har hovedvægten på perioden 1971-1989, men slutter først i 2007, hvor forfatteren grundlægger eget forlag.

Bogen beskriver hans periode som værnepligtig, sergent, sekondløjtnant og løjtnant af reserven. Den beskriver også en meget alvorlig bilulykke, som forfatteren kommer ud for tæt på hans 24 års fødselsdag. En ulykke, som vender op og ned på hans militære karriere. Han vælger efterfølgende civil uddannelse og konfronteres med vidtløftige unge teoretikere med handelshøjskolebaggrund – ”virksomhedshealere og rene plattenslagere”, som han kalder dem. ”Personer, der duperer, men uden substans. En dyr lære for mange virksomheder.”

Og beretningen fortsætter med hvordan han kommer i kontakt med FE.

I 1982 etableres nemlig et mere eller mindre uformelt samarbejde mellem forfatteren og FE/Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor han gennemfører forskellige efterretninger i Polen og det tidligere DDR.

Forfatterens arbejde for FE går galt. Og i 1987 idømmes han 9 års fængsel i Polen. En dom, der dog efterfølgende begrænses til 6 mdr. fængsel i forbindelse med løsladelse mod kaution.

Forfatteren skoser dele af den danske presse, hvori han er blevet fremstillet som en tåbe. Og som det kommer frem i beretningen - på et mangelfuldt og ukorrekt grundlag.

Jens Ellekær kommer også ind på den danske politiske situation i beretningens primære tidsperiode, hvor bl.a. naive socialdemokrater, SF´ere, radikale m.fl. gentagne gange tvang den daværende borgerlige regering til at tage forbehold for NATOs politik og viste dermed en fuldstændig manglende realitetssans for landets placering i ”Den Kolde Krig”.

Et stykke danmarkshistorie som det er interessant at stifte nærmere bekendtskab med.

Ole K. Ersgaard er virksomhedskonsulent og bl.a. uddannet Erhvervsøkonom MDM. og PD samt i NLP og coaching.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Ved den usynlige front: en dansk soldat på eventyr

Ved den usynlige front: en dansk soldat på eventyr