Nedsat pris! Vendsyssel under besættelsen: Besat og befriet
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Vendsyssel under besættelsen: Besat og befriet (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Pernille Pedersen

Forlag: Forlaget Vrejlev
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799992409
Udgave: 1. (04-08-2017)
Oplag: 1. (04-08-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 712
Originalsprog: Dansk

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen, der skulle have været et lille hæfte på 30 sider og kun til familien, er udkommet i et lille 4. særoplag den 1. maj 2020. Bogen har solgt mere end 2.200 eksemplarer siden den udkom første gang den 4. august 2017. Det er mange solgte bøger når det handler om en lokalhistorisk fortælling. ”Vendsyssel under besættelsen” blev på mere end de planlagte 30 sider og beskriver med sine 712 sider, enorme mængder af detaljer og spændende historier om Vendsyssel i 1940-45. Indsamlingen af arkivalier er gjort af forfatteren, Pernille Pedersen, i perioden 2011 til 2017 og med hjælp fra 500 vendelboer, historikere og specialister.

Ud over mangfoldigheden af faktiske oplysninger og dokumenter gengives her en mængde personlige breve og rapporter, som giver bogen et dybt troværdigt, menneskeligt præg. Dette er historieskrivning, hvor store linjer kombineres med et væld af personlige beretninger om lokale aktiviteter mod den tyske besættelsesmagt i form af illegal presse, sabotage, våbenmodtagelse og kontakt med England og Sverige. Resultatet er blevet et værk, som både i dybde og bredde tegner et rigt facetteret billede af den aktive modstandskamp i Vendsyssel.

Tidligere modstandsmand Knud Christensen fra Hirtshals skrev om ”Vendsyssel under besættelsen” i 2017: ”På egne og modstandsbevægelsens vegne giver jeg dette pragtfulde og værdifulde værk de bedste anbefalinger og den største anerkendelse. Ved hjælp af tekst, dokumenter og fine billeder beskriver bogen på en forståelig, indgående og fyldestgørende måde om frihedskampen mod den tyske besættelsesmagt i Vendsyssel.

Pernille Pedersen har flittigt, roligt og vedholdende søgt den viden og de arkivalier og kontakter, som er baggrunden for dette fine resultat”. Bogen indeholder et meget fyldigt navneregister. Der er blevet skrevet om bogen at den er et overflødighedshorn af viden om Vendsyssel under besættelsen. Der ligger et enormt arbejde bag bogen, der virkeligt går i dybden med beskrivelser af både små og store begivenheder. I forgrunden står de personlige beretninger fra de mange modige vendelboer. Seriens bind 3. som hedder: ”Aalborg og det sydlige Nordjylland under besættelsen” udkom den 24. januar i 2020. Den udgivelse står stærkt sammen med bogen: ”Vendsyssel under besættelsen”

Der kan læses meget mere om hele projektets seks bind på: https://www.besaettelsenijylland.dk/  

Bøgerne kunne kaldes folkebøger, for det er lokalbefolkningerne i bøgernes skriveområder som har været inddraget i tilblivelse af hver udgivelse. Hver bog har også fået hjælp fra specialister på hver sit fagområde vedrørende besættelsestiden i Danmark.  Bøgerne er blevet fremstillet med frivillig og gratis hjælp fra folk, der har bidraget med en håndsrækning til hvert bind i form af korrekturlæsning og indsamling af arkivalier. Hverken Forlaget Vrejlev der udgiver bøgerne eller forfatteren tjener en eneste krone på udgivelserne og et evt. overskud på seriens planlagte 6 bind doneres til Frihedsmuseets Venners Fond et år efter, at sidste bind er udgivet. Måtte bøgerne blive læst som det, de er: Et minde om år i Danmarks historie - år, hvor et lille folk gik i kamp mod en overmægtig fjende for at genvinde sin frihed og sit lands ære. En kamp sammen med vore store allierede, som blev fulgt af den civiliserede verden, og som til sidst resulterede i sejr og frihed til det danske folk.

HJÆLP DET KOMMENDE BIND FIRE

Alle jyder, vestjyder, nordjyder, morsingboer og thyboer hjælp forfatteren med oldefars fotoalbums eller morfars kladdehæfter med historier til de næste 700 sider der omhandler jeres landsdel. Har I tid til at kravle en tur på loftet og lede i glemte gemmer eller rode en ekstra gang nede i kælderen vil glæde forfatteren. Der må bestemt være flere minder og beretninger i Jeres skuffer og skabe. Især efterlyses der fotos af enhver art fra besættelsestiden og ugerne efter befrielsen. Også gamle ugeblade, illegale blade og aviser efterlyses. Deadline for opus 4. er den 1. september 2020. Opus/bind 4. udkommer til april-maj 2021.

Forfatteren, Pernille, er klar ved forlagets telefonen:  26.46.96.76 hver dag mellem kl. 11.00 og kl. 14.00. Du kan også skrive til: forlaget.vrejlev@email.dk

 Bøgernes hjemmesider er samlet på: https://www.besaettelsenijylland.dk/

Anmeldelser (0)