Nedsat pris! Verdensjongløren: Svend Åge Madsen og science fiction Forstør
Kategorier / sektioner:

Verdensjongløren: Svend Åge Madsen og science fiction (Bog, Hæftet)

Af: Niels Dalgaard

Forlag: Science Fiction Cirklen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 213
Dato for udgivelse: 21-9-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
ISBN-13: 9788790592264
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

256,45 kr

-17%

Vejl. pris: 309,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Svend Åge Madsens forfatterskab er enestående i dansk litteratur, ikke mindst fordi mange af hans romaner, noveller, teaterstykker og børnebøger foregår i det samme univers, der for hver ny fortælling bliver mere komplekst. Ikke så få af de tekster der indgår i dette store puslespil, er science fiction.
I denne bog diskuteres forfatterens varierede brug af science fiction-elementer og den righoldige kommentar til både samfundet og litteraturen, genrens forskellige teknikker muliggør. Svend Åge Madsen har både beskæftiget sig med utopien og dens modsætning dystopien, med historier om tidsrejser og parallelle verdener, med forestillingen om computere som tænkende væsner og med alternate history eller såkaldt kontrafaktisk historieskrivning. Og hele den samlede konstruktion kan læses som en variant af det science fiction-fænomen der kaldes future history.
Ph. d. Niels Dalgaard har forsket i science fiction i mange år, og har desuden i adskillige omgange beskæftiget sig med Svend Åge Madsens forfatterskab. Han er således godt rustet til at diskutere mødet mellem en kompleks, international genre og en unik, dansk forfatter - og der er vægt bag hans ord når han siger at har man én gang snuset til Madsens forunderlige, vildtvoksende verden, er man fanget for livet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Verdensjongløren: Svend Åge Madsen og science fiction

Verdensjongløren: Svend Åge Madsen og science fiction