Nedsat pris! Verdensrevolutionens generalstab: Komintern og det hemmelige apparat Forstør
Kategorier / sektioner:

Verdensrevolutionens generalstab: Komintern og det hemmelige apparat (Bog, Indbundet)

Af: Niels Erik Rosenfeldt

Forlag: Gad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 431
Dato for udgivelse: 24-2-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
ISBN-13: 9788712045687
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

270,50 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I denne bog fortæller historiker Niels Erik Rosenfeldt historien om Den Kommunistiske Internationale, KOMINTERN, som omfattede kommunistpartierne i hele verden og i en menneskealder dannede rammen om bestræbelserne for at få revolutionen i Rusland til at brede sig over hele jordkloden.
Bogen fortæller dels om de vigtigste arbejdsområder i Kominterns hovedkvarter i Moskva med dets mange hemmelige afdelinger, dels om de lige så hemmelige ´konspirative´ forbindelser mellem hovedkvarteret og de udenlandske kommunistpartier, herunder det danske DKP. Det er historien om visioner, drømme og håb og om troen på en verdensrevolution og et klasseløst kommunistisk fremtidssamfund. Men det er også historien om, hvordan denne tro forvandlede sig til ekstrem fanatisme og uhæmmet brug af de mest brutale og militante midler i kampen for at nå målet.
Niels Erik Rosenfeldt (f. 1941) er dr.phil. og lektor ved Københavns Universitet og er anerkendt verden over som specialist i Stalin-tidens politiske system. I 2008 blev han tildelt H.O. Lange-Prisen for fremragende forskningsformidling, bl.a. med henvisning til hans bøger om Stalin og Lenin. Bogen er bl.a. baseret på forfatterens egne studier i Komintern-arkivet i Moskva.
Officielt eksisterede Komintern fra 1919 til 1943, men organisationens mange hemmelige aktiviteter blev videreført under den kolde krig - nu varetaget af en afdeling i det sovjetiske partiapparat og i Sovjetunionens forskellige efterretningstjenester.
»Det gamle Europa stormer med halsbrækkende fart mod revolutionen. Tolv måneder fra nu af har vi sikkert fuldstændigt glemt, at der foregik en kamp for kommunismen i Europa. For om et år vil hele Europa være kommunistisk!«
- G. Zinovjev, Lenins kampfælle og formand for Komintern, 1919

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Verdensrevolutionens generalstab: Komintern og det hemmelige apparat

Verdensrevolutionens generalstab: Komintern og det hemmelige apparat