Forstør
Kategorier / sektioner:

Vesteuropæisk integration 1947: en analyse af fem integrationsteorier set fra en historievidenskabelig vinkel (Bog, Hæftet)

Af: Morten Rasmussen

Forlag: Historia
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 112
Dato for udgivelse: 18-5-2000
Udgivelse: 1. udgave, 2000.
ISBN-13: 9788788052091
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2000
Første udgivelsesår: 2000
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

120,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I et Europa, som i det 20. århundrede gentagne gange er blevet sønderrevet af krige, er det en epokegørende forandring, at stridighederne har kunnet bilægges, og at et samarbejde har kunnet etableres i den Europæiske Union. Men EU repræsenterer ikke kun en fundamental ændring i de mellemstatslige relationer i Europa. Samarbejdet har medført en stærk økonomisk og politisk integration af medlemsstaterne, således at integrationsprocessen i stadigt stigende grad har præget også de enkelte landes indenrigspolitik.
EU er omstridt - og ikke kun i den offentlige debat. I den akademiske diskussion findes der i dag endnu ingen entydige definitioner af EU-samarbejdet. Ligeledes eksisterer der stor uenighed om, hvordan EU fungerer, og især indenfor politologien og historie-videnskaben har man haft en teoretisk debat om hvad der er drivkræfterne bag den europæiske integrationsproces.
Morten Rasmussens originale arbejde er den første samlede analyse på dansk af såvel de vigtigste politologiske som de nye historievidenskabelige tilgange til en forklaring af den europæiske integrationsproces.
Bogen henvender sig således til alle interesserede i forklaringer af den europæiske integrationsproces og til de samfundsforskere, som ønsker at vide mere om forskningen udenfor deres eget felt. Bogen kan med fordel benyttes som en generel introduktion til den teoretiske debat om den europæiske integrationsproces.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vesteuropæisk integration 1947: en analyse af fem integrationsteorier set fra en historievidenskabelig vinkel

Vesteuropæisk integration 1947: en analyse af fem integrationsteorier set fra en historievidenskabelig vinkel