Vi gør kultur: kultur, æstetik og fællesskab i børnehøjde

Forlag: Dafolo
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Serietitel: Læreplansserien
Dato for udgivelse: 1-5-2019
Udgivelse: 2019.
Illustrator: Marie Priem
ISBN-13: 9788771607710
Bidragyder: Kaare W. Nielsen, Kim Jerg, Per Kallehauge, Dorte Kier, Maria Burgård
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Nathali R. Lassen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2019
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles

248,35 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Dagtilbuddet skal sikre de bedst mulige læringsmiljøer for alle børn; sikre at der tages individuelle hensyn og sikre fællesskaber, hvor alle børn bliver set, hørt og forstået - og holdt af som dem, de er. Hvordan skaber det pædagogiske personale læringsmiljøer med de bedste betingelser for æstetiske og kulturelle oplevelser for alle børn? En af de vigtigste enkeltfaktorer er den pædagogiske voksnes åbenhed over for og medvirken i børns initiativer, og den voksnes aktive bidrag som kulturskaber og kulturformidler. Der må etableres mødesteder, hvor personalets teorier, praksisser og holdninger kan mødes.
Ordet mødested er centralt i bogen, hvor mødested er synonym for fælles oplevelse. Det er ikke kun et fysisk sted hvor man mødes; det handler mere om nærvær og deltagelse. Mødestedet kan opstå i en samtale, hvor man sammen opdager noget vigtigt. Mødestedet kan være et øjeblik i en fortælling, som bringer os sammen, blikke og udbrud vi udveksler. Mødested kan være i garderoben, hvor børn og voksne sammen udforsker at sige goddag og farvel på mange måder.
Med bogen her viser forfatterne, hvordan du sammen med børn i dagtilbud kan opleve, undersøge og skabe en lang række æstetiske udtryk. Kulturbegrebet udfoldes og præsenteres, således at man får inspiration til at indarbejde det i det pædagogiske arbejde.
Bogen giver en introduktion til læreplanstemaet 'kultur, æstetik og fællesskab' og er skrevet med en overordnet forhåbning om, at du sammen med dine kolleger finder inspiration til at videreudvikle den pædagogiske praksis til gavn for alle børn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vi gør kultur: kultur, æstetik og fællesskab i børnehøjde

Vi gør kultur: kultur, æstetik og fællesskab i børnehøjde