Nedsat pris! Vi var de første: stewardessen som danmarkshistorie Forstør
Kategorier / sektioner:

Vi var de første: stewardessen som danmarkshistorie (Bog, Hæftet)

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 180
Dato for udgivelse: 6-10-2014
Udgivelse: 2. udgave, 2014.
Redaktion: Simon Buchholtz
Medforfattere: Nellie Vierhout, Nan Rostock
ISBN-13: 9788793175990
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 2

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

150,95 kr

-24.5%

Vejl. pris: 199,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

De første danske stewardesser er et stykke danmarkshistorie, som ikke er fortalt før. Det er de færreste, der har oplevet det eventyr og den romantik, det var at flyve i 40´erne og 50´erne. Det har stewardesserne, som her for første gang fortæller om deres oplevelser.
Efterkrigstiden blev en gylden periode for luftfart. De første kvinder, der søgte ind, var ikke forberedte på, hvad der kunne ske, men de var villige til at lære. De var opdraget til at klare sig selv, og jobbet som stewardesse bragte det bedste frem i dem. Pilot blev et drømmejob, og stewardesse et af tidens mest eftertragtede kvindejobs.
I propelfly fløj de i lav højde over et udbombet Europa, de kom til USA, Sydamerika, Afrika og Østen i en tid, hvor kun få rejste. De fløj med konger og dronninger, præsidenter og statsministre, med berømte filmstjerner og ganske almindelige mennesker, med flygtninge og med små børn.
I 1960 var det slut. De første jetfly blev introduceret, og en ny tid begyndte, men de første danske stewardesser fortæller i denne bog om en gylden periode, som aldrig kommer tilbage.
Uddrag af bogen:
»Efterkrigstiden blev en gylden periode for luftfart. De første kvinder, der søgte ind, var ikke forberedte på, hvad der kunne ske, men de var villige til at lære, og de blev meget dygtige. De var opdraget til at klare sig selv, og jobbet som stewardesse bragte det bedste frem i dem. Som ganske unge tog de ansvar for sig selv og passagererne. Det blev nogle år, der kom til at præge dem, og som de aldrig skulle glemme. Deres medfødte beskedenhed gjorde, at de ikke blev ødelagte, selvom de blev forkælede. De havde en evne til at tilpasse sig overalt, og selvom de kom fra helt almindelige danske familier, gled de ind i det lokale liv fra Rom til Rio de Janeiro.«  
Om forfatterne:
Nellie Vierhout er cand.mag. og arbejdede som stewardesse i SAS 1969-2003. Hun har tidligere udgivet Bag smilet og Fra kalif til konge og holder foredrag om spansk kunst og historie.
Nan Rostock er bachelor i retorik, læreruddannet og stewardesse i SAS siden 1990. Medforfatter på Bag smilet. Hun har arbejdet i flere kommunikationsafdelinger og bl.a. udarbejdet undervisningsmateriale. Har p.t. et års orlov fra SAS og arbejder nu hos Aarstiderne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Vi var de første: stewardessen som danmarkshistorie

Vi var de første: stewardessen som danmarkshistorie