Nedsat pris! Victoria: Kvinden, der regerede verdens største imperium Forstør

Victoria: Kvinden, der regerede verdens største imperium (Bog, Indbundet)

Af: Julia Baird

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 550
Dato for udgivelse: 30-10-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Oversætter: Morten Andersen
ISBN-13: 9788774673842
Produkt type: Bog
Originaltitel: Victoria - The Queen
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 2

På eget lager, 1 - 2 hverdage

2 enheder på eget lager

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

”Opløftende … Denne bog viser, hvordan Victorias barnlige uartighed ændrede sig til en kongelig, viljefast, kompleks natur, hvilket andre biografi forfattere har haft en tendens til at forenkle.”
New York Times
”Børster den støvede myte af denne ekstraordinære monark … Bairds Victoria er ikke den kvinde, vi forventer at møde. Hendes dronning er en ren billedstormer: følelsesladet, demonstrativ, sanselig og dreven.”
The New York Times Review (editor's choice)
Blandt årets bedste bøger 2016
The New York Times Esquire
Victoria blev født i 1819 som den femte i arverækken til den britiske trone. En relativt almindelig pige skulle få en ualmindelig skæbne. Barnløshed og dødsfald i familien tvang Victoria til at bestige tronen i 1837 – blot 18 år gammel. Hun var kuet af en ulykkelig barndom og en dominerende mor. Victorias tyske fætter Albert skulle blive et vendepunkt: Tidligt forelskede Victoria sig brændende og fik lov at gifte sig med ham. Sammen fik de ni børn. Og Det Britiske Imperium fik en stærk og selvsikker dronning, der hentede enorm støtte i sin indsigtsfulde og begavede mand.
Victoria forbindes oftest med snerpethed og konservatisme. Sandheden er, at dette billede i høj grad skyldes hendes yngste datter, Beatrice, som efter sin mors død i 1901 redigerede dronningens dagbøger og breve og derigennem opbyggede myten om en from og moralsk kvinde.
Julia Baird har som den første historiker nogensinde haft adgang til de kongelige arkiver på slottet Windsor. Bogen bygger på grundig research, der viser Victoria som en temperamentsfuld, intelligent og sanselig kvinde. Sammen med prins Albert udnyttede hun sin politiske indflydelse maksimalt, var fascineret af moderne videnskab og var sig de enorme sociale spændinger i samfundet fuldt bevidst.
"Victoria" tegner et indsigtsfuldt og levendeportræt af verdens mægtigste kvinde som privatperson og officiel dronning. I begge roller knyttede hun stærke og ubrydelige bånd til andre mennesker. Da Albert døde i 1861, var Victorias sorg monumental i årevis.
Senere fandt hun støtte i kontroversielle venskaber: med Disraeli, landets første premierminister med jødisk baggrund, en skotsk opvarter og en indisk Munshi, tjener.
Forholdet til de voksne børn var ofte kompliceret, og livet ved hoffet præget af konflikter og skandaler.
Dronning Victoria regerede i mere end 63 år. Hun kan ikke kaldes egentlig feminist, for hun arvede sit embede. Men hun viste med sit eget liv som eksempel, hvordan familieliv kunne forenes med et krævende embede.
I den forstand er dronning Victoria langt fra bare en historisk skikkelse – hun er verdens første moderne kvindelige monark.
Julia Baird er australsk historiker, ph.d., og journalist. Hun arbejdede i en årrække for bl.a. amerikanske Newsweek og er tilknyttet New York Times, The Guardian, Washington Post m.fl . ved siden af at være studievært i Australien.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Victoria: Kvinden, der regerede verdens største imperium

Victoria: Kvinden, der regerede verdens største imperium