Nedsat pris! Viden om verden: En grundbog i antropologisk analyse Forstør
Kategorier / sektioner:

Viden om verden: En grundbog i antropologisk analyse (Bog, Indbundet)

Forlag: Hans Reitzel
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 438
Dato for udgivelse: 7-9-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Redaktion: Kirsten Hastrup
ISBN-13: 9788741223094
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Peter Stoltze
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

382,80 kr

-13%

Vejl. pris: 440,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Viden om verden viser, hvordan generel antropologisk viden bliver til gennem en analyse af konkrete sociale forhold. Bogen kompletterer ´Ind i verden´ - også redigeret af Kirsten Hastrup - der viser, hvordan afsættet for den antropologiske viden er et konkret personligt engagement i andre menneskers liv i form af det etnografiske feltarbejde.
I Viden om verden er tyngdepunktet forskudt fra metoden til resultaterne, og dermed fra det personlige engagement i felten til det almene vidensudbytte. Den proces, hvormed man kommer fra det empiriske materiale til en egentlig videnskabelig viden, er en analytisk proces. Bogen viser, hvordan denne foregår i praksis i et teoretisk ræsonnement over det konkrete empiriske materiale. Resultatet af analysen er en viden af almen karakter om f.eks. socialitet, solidaritet, handling, intentionalitet, modernitet - for blot at nævne enkelte overskrifter på bogens kapitler.
Bogen afsluttes med en diskussion af selve det vidensbegreb, der driver den antropologiske forskning, og det vises, hvordan viden om verden også er en viden i verden - dvs. en virkningsfuld del af samfundet.
Viden om verden er redigeret af Kirsten Hastrup, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Bogens 20 bidrag er alle skrevet af antropologer tilknyttet danske universiteter og forskningsinstitutioner.
Med bidrag fra:
Andreas Roepstorff, Cecilie Rubow, Charlotte Baarts, Christian Kordt Højbjerg, Francine Lorimer, Hanne Overgaard Mogensen, Helle Bundgaard, Henrik Vigh, Jacqueline Ryle, Karen Fog Olwig, Karsten Pærregaard, Katja Kvaale, Kirsten Hastrup, Kåre Jansbøl, Mark Vacher, Mette Nordahl Svendsen, Morten Axel Pedersen, Pia Lundberg, Sally Anderson, Steffen Jöhncke, Susan Reynolds Whyte, Tine Gammeltoft, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Vibeke Steffen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Viden om verden: En grundbog i antropologisk analyse

Viden om verden: En grundbog i antropologisk analyse