Nedsat pris! Videnskab for praksis Forstør
Kategorier / sektioner:

Videnskab for praksis (Bog, Hæftet)

Af: Marit Kirkevold

Forlag: Gad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Gads sygeplejefaglige serie
Sideantal: 198
Dato for udgivelse: 7-7-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Oversætter: Birthe Kamp Nielsen
ISBN-13: 9788712038146
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Marit Kirkevold
Originaltitel: Vitenskap for praksis
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Norsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

216,65 kr

-13%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen drøfter sammenhængen mellem sygeplejevidenskabelig viden og sygeplejepraksis - et tema, der har været og fortsat er en meget aktuel debat om inden for sygeplejefaget, ikke mindst i lyset af at sygeplejersker nu kan erhverve titlen som professionsbachelorer.
Forfattern siger:
- Det har - siden opkomsten af sygeplejevidenskaben - været hensigten at produvere viden, der kan underbygge og forbedre sygeplejepraksis.
- Sygeplejevidenskaben har indtil nu kun i ringe grad påvirket praksis i form af enten at underbygge den eksisterende oraksis eller i form af at indføre forbedringer. Nogle vil endda hævde, at fremvæksten af sygeplejevidenskaben har medført en større kløft mellem teori og praksis i sygepleje.
Hvorfor er det sådan? Og behøver det at være sådan?
Marit Kirkevold argumenterer for, at vi skal ændre vor forståelse af teori-praksis-kløften fra at betragte det som et problem, der kan overvindes, til at erkende, at kløften er en naturlig konsekvens både af det, der kendetegner teorier og sygeplejepraksis og af, hvordan anvendelse af videnskabelig (teoretisk) viden faktisk foregår. Kun således har vi mulighed for at bevæge os videre fra den i dag rådende tendens til at give alt for enkle forklaringer på teori-praksis-kløften.
Hensigten med bogen er at bidrage til en øget indsigt i sammenhængen mellem videnskabelig viden og sygeplejens praksis. Det er håbet, at den kan medvirke til at øge mulighederne for, at videnskabelig viden på en fornuftig måde bruges til at fremme praksis.
Bogen henvender sig til sygeplejelærere, sygeplejestuderende, kliniske sygeplejersker og andre der interesserer sig for teori-praksis-problematikken i et praksisfag som sygepleje.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Videnskab for praksis

Videnskab for praksis